PONUDA IZ OMANA

Lionel Messi sasvim sigurno nije očekivao ovakvu nemoralnu ponudu: Ako treba, platit ću i više...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 23.12.2022 16:45
  • Objavljeno 23.12.2022 u 16:45
Bionic
Reading

Ahmed Said Al Barwani omanski je milijarder koji je odlučio ponuditi vrtoglavi iznos Lionelu Messiju za plašt, ili točnije bisht, kojim je argentinski kapetan bio ogrnut kada je podigao trofej namijenjem pehar namijenjen osvajaču Svjetskog prvenstva u Kataru.

Katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani poklonio je Lionelu Messiju svečani bisht (riječ je tradicionalnom ogrtaču bogatih katarskih državljana koji ga često nose preko ostatka odjeće) koji je nosio tijekom dodjele pehara nakon finalne utakmice između Argentine i Francuske.

Potezi domaćina i bisht na Messiju na kraju turnira izazvali su brojne pohvale na društvenim mrežama u regiji kao znak poštovanja.

Sada je Ahmed Said Al Barwani, član omanskog vijeća Shura i bivši potpredsjednik Omanske odvjetničke udruge, ponudio čak milijun dolara za kupnju Messijevog bishta.

'Moj prijatelju Messi, čestitam ti na osvajanju Svjetskog prvenstva. Katarski emir me je zaslijepio kad je stavio bisht, simbol velikodušnosti i mudrosti, preko tvojih ramena. Nudim ti milijun dolara da mi ga prodaš', objavio je Al Barwani na Twitteru, te je dodao:

'Bio sam na stadionu i gledao taj trenutak kada je katarski emir dao Messiju bisht. Taj je trenutak poručio svijetu da smo ovdje i da je ovo naša kultura, molim vas da to dobro znate'.

Ako Al Barwani uspije u svom dogovoru i otkupi ovaj vrijedni ogrtač od Messija, obećao je će bisht biti pohranjen, a ne nošen. Uz objašnjenje - da to služi kao podsjetnik na ono što je moguće u životu.

Ahmed Al Barwani spreman je platiti i više od milijun dolara za komad tkanine koju je Messi nosio na sebi, ali prvo čeka odgovor Argentinca.

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal