EKSKLUZIVNO

Vahid Halilhodžić po prvi put i vrlo emotivno o otkazu kojeg su mu uručili Marokanci: Nikakve riječi ne mogu mi isprati gorčinu....

Bionic
Reading

Marokanska nogometna reprezentacija bila je jedna od senzacija netom završenog svjetskog prvenstva. Lavovi Atlasa postali su prva afrička reprezentacija koja je zaigrala u polufinalu Mundijala, a na prvenstvu u Katru vodio ju je Walid Regraui

Podsjetimo, Maroko je na kraju zauzeo četvrto mjesto na turniru, nakon što je u utakmici za brončano odličje poražen od Hrvatske.

Ovaj uspjeh Maroka itekako je prihvaćen u ovoj afričkoj zemlji, pa su po povratku, igrači i izbornik Walid Regragui imali prijam kod kralja Mohameda VI.

Tom prigodom, aktualni izbornik sjetio se i svog prethodnika Vahida Halilhodžića, velikog BiH stručnjaka, koji je najzaslužniji što je Maroko uopće i dobio prigodu igrati na SP-u. Naime, Halilhodžić je uspješno odradio kvalifikacije s Marokom, i to bez najvećih zvijezda (Ziyech, Mazraoui), no onda su one postavile ultimatum - mi ili Halilhodžić.

Na kraju je, par mjeseci prije Mundijala, Halilhodžić smijenjen.

'Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodžiću koji je odradio sjajan posao i koji je stvorio ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili sve ono što tražim od njih', kazao je Regragui u obraćanju marokanskoj javnosti,

Halilhodžić je tijekom SP-a bio maksimalno suzdržan i nije uopće želio komentirati igre Maroka, pa čak ni za hrvatske medije uoči utakmica protiv Dalićeve selekcije. Zanimalo nas je smatra li sada barem ovu Regraguijeva zahvalu utješnom?

'Znate da nisam uopće komentirao ništa u vezi Maroka. Zovu me novinari iz Maroka, iz regije.. ali teško mi je bilo što reći. A ove riječi ne mogu mi isprati gorčinu, i ne može mi nadoknaditi ono što sam ovim turnirom propustio. Oduzeli su mi ponos, ne mogu im zaboraviti ni oprostiti. Jer trebao je to biti i moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu reći na tu temu', prilično rezignirano izjavio je 70-godišnji Vahid Halilhodžić za tportal.

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal