EBEL LIGA

Linzu treba još samo jedna pobjeda za naslov!

30.03.2012 u 09:17

Bionic
Reading

Drugom uzastopnom pobjedom u gostima Linz je stigao do već trećeg trijumfa u finalnoj seriji Ebela, te mu sad nedostaje još samo jedna pobjeda do naslova prvaka

Hokejaši Linza došli su na korak od osvajanja naslova pobjednika Ebel lige. 'Crnokrilaši' su s 4:1 slavili u Klagenfurtu protiv istoimenog domaćina, te poveli s 3:1 u seriji do četiri pobjede.

Rob Hisey doveo je goste u vodstvo nakon malo više od pet minuta igre u prvoj trećini. Sedam minuta kasnije Tyler Scofield poravnao je za domaćine na 1:1, te se s tim rezultatom otišlo na predah.

Druga trećina bila je ključna za cijeli susret jer je u njoj Linz najprije preživio tri uzastopna isključenja od 24. do 32. minute, a onda je u 35. zabio za vodstvo 2:1. Adrian Veideman bio je autor pogotka za goste koji je vrlo vjerojatno prelomio susret.

Pet minuta kasnije Jan-Axel Alavaara, u situaciji s dva igrača više, povećava vodstvo u korist gostiju na 3:1, a to je ujedno bio i rezultat nakon 40 minuta igre.

U posljednjoj dionici Justin Keller stavio je točku na i za Linz pogotkom pet minuta prije kraja susreta. Serija se sada ponovno seli u Linz gdje će u nedjelju možda biti okrunjen novi prvak EBEL lige.