Logo (1)

NA REDU JE NJEMAČKA

Lino Červar najavio ključnu utakmicu; evo što je od iznimne važnosti ako želimo srušiti moćnog suparnika

Bionic
Reading

U 2. kolu skupine drugog kruga Hrvatska i Njemačka igraju u subotu u 20.30 sati, a pobjedom bi hrvatski rukometaši praktički osigurali polufinale. Dvoboj je dan ranije najavio izbornik Lino Červar

Naime, Hrvatska bi s novim trijumfom imala četiri boda više od Nijemaca.

'To je utakmica posebnog naboja i bitno je da su naši igrači smireni i racionalni, a ne euforični', kazao je uoči dvoboja s Njemačkom na EURU u Beču izbornik muške rukometne reprezentacije Lino Červar.

'Sve je otvoreno, moramo se koncentrirati na tu utakmicu. Znamo da ćemo imati jednog vrlo moćnog protivnika s dosta kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najvažnijim, najvećim klubovima. Mi moramo pružiti jednu discipliniranu, taktičku igru, moramo pokazati veliku upornost, strpljivost i zalaganje kroz cijelu utakmicu. Njima je to ključna utakmica za polufinale i moraju nas dobiti', dodao je Červar.

Njemačka je jedna od najmoćnijih selekcija svijeta, trostruki svjetski i dvostruki europski prvak, s najjačom ligom, velikim mogućnostima i tradicionalno je neugodan suparnik za Hrvatsku. Na ovom prvenstvu njihova glavna snaga leži na krilima i crti - Hendrika Pekelera, Patricka Wienceka, Janika Kohlbachera i Johannesa Golu, koji su zajedno dali 25 od 119 njemačkih pogodaka, ali uz samo 4 promašaja. A tu su i fantastična krila Uwe Gensheimer, Tobias Reichman i Timo Kastening te sjajni vratar Andreas Wolf.

Dobra strana te priče je činjenica da između Hrvatske i Njemačke nema tajni jer tu je mnogo klupskih suigrača iz Kiela, Leipziga, Melsungena, pa čak i poljskog Kielcea. To potvrđuju i posljednja tri međusobna susreta koja su sva otišla na stranu našeg sutrašnjeg suparnika i to sva tri s pogotkom razlike. Prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkom u Koelnu domaćini su slavili s 22-21 uz obilatu pomoć sudaca. U listopadu su igrana dva prijateljska susreta u Zagrebu i Hannoveru, a oba su otišla na stranu Njemačke (25-26, 23-24).

  • +8
Trening hrvatske rukometne reprezentacije u Beču Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Inače, Hrvatska i Njemačka odigrale su do sada na velikim natjecanjima 11 susreta. Hrvatska je dobila sedam, jedanput je bilo neodlučeno, a tri su pripala Nijemcima. Na Europskim prvenstvima imali smo četiri međusobne utakmice - prve tri 1994, 1996,2000 pripale su našoj reprezentaciji, a onaj posljednji Njemačkoj.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal