NEVJEROJATNA IDEJA

Lindsey Vonn opet želi nemoguće; FIS je već bio protiv!

19.01.2017 u 07:58

Bionic
Reading

Jedna od najboljih skijašica svih vremena Lindsey Vonn (32) ima nevjerojatnu ideju, a to je da se natječe protiv skijaša u službenoj utrci FIS-a

Američka skijašica osvojila je sve što se moglo, ima dvije olimpijske medalje (jedno zlato), šest svjetskih odličja (dva zlata), čak četiri puta je bila pobjednica Svjestkog kupa, uz ta četiri Velika kristalna globusa zaslužila je još 16 Malih kristalnih globusa za pojedine discipline. Ima rekordnih 76 pobjeda u Svjetskom kupu, 126 postolja. Uz fenomenalne rezultate sjajno i izgleda pa nema problema s traženjem sponzora koji će joj puniti bankovni račun.

Nedavno se vratila poslije jedne od brojnih ozljeda i ponovo došla na ideju koju će biti nemoguće ostvariti.

'Treniram s muškarcima i zaista uživam. Pritišću me da bolje skijam. Uvijek skijam najbolje i najbrže kada se natječem protiv njih', izjavila je Vonn koja želi odmjeriti snage sa skijašima.

'Znam da neću pobijediti. Ali barem bih željela priliku da pokušam. Osvojila sam dovoljno utrka u Svjetskom kupu i mislim da sam zaslužila priliku.'

Na ovakvu ideju Vonn je došla i 2012., ali ju je FIS odbio. iako bi bilo zanimljivo vidjeti što bi Amerikanka mogla napraviti protiv skijaša u brzim disciplinama. Inače, u vrijeme Janice Kostelić, dok je bila u najboljoj slalomskoj formi, mnogi su se pitali kako bi prolazila u toj disciplini u konkurenciji skijaša u pravoj utrci. To nažalost nikada nismo saznali, ali s Vonn se nikada ne zna.