PRVI KORAK

Liga prvaka: Dinamo u Koper

21.06.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Dinamo je saznao prvog protivnika na putu prema Ligi prvaka. Hrvatski prvak sučelit će se sa slovenskim Koperom

Prvi dvoboj između Dinama i Kopera odigrat će se na Maksimiru 13. ili 14. srpnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije na slovenskoj rivijeri.

Zanimljivo je da su ova dva protivnika odigrala prijateljski dvoboj proteklog tjedna, a na Maksimiru je Dinamo slavio sa 1:0 pogotkom Mathiasa Chage.

Koper je momčad satkana od iskusnih igrača. Kapetan im je Miran Pavlin, u sastavu je i Amir Karič, a mjesto u idealnom sastavu slovenskog prvenstva našao je i bivši Dinamov igrač koji će se na Maksimir vratiti u protivničkom dresu Kristijan Polovanec. U sastavu im je i nekada brzonogo krilo Rijeke Igor Novaković.

U svojoj 55 godina dugoj povijesti, Koper je uzeo tri trofeja. Obranili su lani osvojeni slovenski kup, a prije mjesec dana su prvi put u povijesti postali prvaci. Igraju na stadionu Bonifika koji prima 4.500 gledatelja.

Ovo će im biti prvi nastup u kvalifikacijama Lige prvaka, atri su puta pokušavali doći do skupina u Kupu Uefa. Dvaput su ih pobjeđivali Litex i Široki Brijeg, a lani su izvukli jedan remi protiv albanske Vllaznije. Još čekaju svoj prvi službeni europski prolaz nekog protivnika.