opasno po zdravlje

Lewis Hamilton je uoči prve utrke nove sezone Formule 1 iznenada završio na liječničkom pregledu...

03.03.2023 u 15:06

Bionic
Reading

Sedmerostrukom svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu (Mercedes) dopušteno je sudjelovanje na utrci za Veliku nagradu Bahreina nakon što su organizatori pregledali njegov nakit i zaključili da ne predstavlja opasnost za zdravlje vozača

Lewis Hamilton je tako nakon svega dobio dozvolu i mogao je sudjelovati u prvom slobodnom treningu uoči utrke Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina. Podsjetimo, Hamilton nosi nakit, ali je problem naušnica u nosu za koju se smatralo da bi ga mogla ugroziti za vrijeme utrke.

'Suci su se konzultirali s FIA-inim medicinskim delegatom, koji je pogledao liječnički nalaz, pregledao vozača i složio se s mišljenjem u njemu. Odlučili smo ne poduzimati daljnje radnje jer postoji zabrinutost oko njegovog unakaženja ako se nakit često bude uklanjao', stoji u odluci FIA-e.

Prošle je godine Hamilton imao dugu svađu s FIA-om, upravnim tijelom za utrke, nakon što je izdala zabranu nakita koji su vozači smjeli nositi dok su u bolidu.

Poslije saslušanja i pregleda u listopadu prošle godine Hamilton je dobio dozvolu da vozi u Singapuru s naušnicom u nosu. Tada je objasnio da ju je morao ostaviti u nosu zbog komplikacija s krvavim plikovima koji su nastali jer ju je stalno morao vaditi iz nosa.

>> Debakl Mercedesa i Ferrarija na prvom treningu, Red Bull i Aston Martin najspremniji ulaze u novu sezonu

Međunarodna automobilska federacija (FIA) u današnjem priopćenju nije spomenula taj komad nakita i navela je da je Britanac dobio medicinsko izuzeće za sudjelovanje u utrci.

Danas će se u Bahrainu održati dva treninga. Treći trening je na programu u subotu, nakon njega i kvalifikacije od 16 sati. Utrka za Veliku nagradu Bahreina vozi se u nedjelju, 5. ožujka od 16 sati.