teški dani

Lewis Hamilton doživio je totalno poniženje na kultnoj F1 stazi u Imoli, a onda je sve šokirao izjavom

25.04.2022 u 12:01

Bionic
Reading

Mercedes Lewisa Hamiltona jednostavno na startu nove sezone Formule 1 nije konkurentan. Teški su ovo dani za sedmerostrukog svjetskog prvaka, a u nedjelju je na stazi u Imoli, na utrci za Veliku nagradu Emilia Romagne doživio konačno poniženje od najvećeg konkurenta

Ne može se Lewis Hamilton 'sastaviti' s dobrom utrkom, Mercedes je negdje opasno zeznuo jer sedmerostrukog svjetskog prvaka nema nigdje. Odnosno, više je u boksu nego na stazi. A možda je i bolje tako jer 'u garaži' ne mora proživljavati poniženja koja mu se događaju na utrkama.

Tako je u nedjelju Hamilton doživio udarac od kojeg će se dugo oporavljati. Ne samo da je završio na 13. mjestu koje ne donosi bodove, već ga je pobjednik utrke za Veliku nagradu Emilia Romagne - Max Verstappen u Red Bullu - pretekao za cijeli krug! Da, i to već u 41. krugu od ukupno 63 koliko ih je voženo... Mercedes je izdržao dvije trećine utrke, a onda je Max mahnuo Lewisu i odjurio dalje...

Problem? To što je 'dugi' pilot Mercedesa George Russell utrku u Imoli završio na četvrtom mjestu. Istina, s gotovo 43 sekunde zaostatka za Verstappenom, ali bio je 'tu negdje'. Lewisa se nije moglo vidjeti, pa se mnogi s pravom pitaju sabotira li možda netko unutar momčadi Hamiltona?

  • +16
Formula 1, Emilia Romagna, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

'Lewis, oprosti za ovo što si morao voziti danas. Znam da je ovaj bolid neupravljiv, ne može se voziti. Ne zaslužujemo ovakav rezultat. Ovo je bila užasna utrka, ali izvući ćemo se', kazao je Hamiltonu nakon utrke u radio šef Mercedesa Toto Wolff.

Pitanje je jesu li te riječi utješile sedmerostrukog prvaka jer se Lewis kasnije oglasio i bio poprilično pesimističan glede svega što se i što će se događati ove sezone.

'Ovo je vikend za zaborav. Ispao sam iz utrke za titulu, to je sigurno', kazao je razočarani Hamilton te nastavio:

'Da, od titule neće biti ništa... U to nema sumnje, ali nastavit ću naporno raditi i pokušat ću sa svojim timom nekako sastaviti stvari da spasimo što se spasiti može. Ali, neće to biti lako...'

Wolff je nakon svega ipak bio malo optimističniji.

'Vidjeli smo s Russellom gdje naš bolid može biti, ali to nije dovoljno dobro. Nije dovoljno dobro za titulu, nije vrijedan svjetskog prvaka i mi jednostavno moramo popraviti bolid, podići performanse i uključiti se u borbu što prije', kazao je nakon utrke šef momčadi Mercedesa Toto Wolff.