španjolska liga

[FOTO] Barcelona je u deset dana izgubila i treću domaću utakmicu; 'mali' Rayo Vallecano opalio je novu šamarčinu posrnulom velikanu

24.04.2022 u 23:34

Bionic
Reading

Nogometaši Rayo Vallecana senzacionalno su na Nou Campu pobijedili Barcelonu 1:0 u zaostaloj utakmici 21. kola Primere

Katalonci su primili gol već u 7. minuti, zabio je Alvaro Garcia, koji je s desne strane prevario Marc-Andrea Ter Stegena.

Dvadesetak minuta kasnije Barcelona je mogla do izjednačenja. Alba je sjajno primio loptu, šutirao, ali pogodio stativu. U 43. minuti Gavi pogađa prečku, a gol Torresa poništen je zbog zaleđa.

Otprilike 20 minuta prije kraja utakmice, barem kraja onih 'regularnih' 90 minuta, domaći su tražili penal jer je netko od igrača Raya igrao rukom u svom šesnaestercu, no nisu ga dobili.

A onda je crveni karton u 86. minuti dobio Andoni Iraola i Barcelona je preostalih 15 minuta igrala s igračem manje. Da, 15 minuta, jer je bilo čak 11 minuta sudačke nadoknade vremena!

  • +14
Barcelona - Rayo Vallecano, španjolska liga, 24.4.2022. Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Gavi je u 89. minuti tražio novi penal, ali opet ga nije dobio. Nadoknada je donijela sjajne obrane golmana Rayo Vallecana Dimitrievskog nakon šuteva Albe i Gavija i to je bilo sve od Barce.

Barceloni je ovo čak treći poraz kod kuće u razmaku od samo deset dana, nakon eliminacije u Europskoj ligi od Eintrachta (3:2) i 1:0 poraz od Cadiza u prvenstvu.

Rayo Vallecano je tako praktički osigurao naslov Real Madridu, kojemu nedostaje samo jedan bod u zadnjih pet kola za potvrdu titule prvaka Španjolske.

Barcelona je druga na ljestvici, osvojila je 63 boda, kao i treća Sevilla, dok Atletico Madrid na četvrtom mjestu zaostaje dva boda (61). Prvi Real Madrid ima 78 bodova, 15 više od Barce i Seville...

Podsjetimo, Rayo je identičnim rezultatom savladao Barcelonu i u 11. kolu kada je zabio legendarni Radamel Falcao koji u nedjelju navečer nije ulazio u igru...

Standings provided by SofaScore LiveScore