Mercedes je loš

Šokirani Lewis Hamilton nije mogao vjerovati što mu se dogodilo: Zar i za ovo dobijem bodove?

28.03.2022 u 10:39

Bionic
Reading

U posljednjih deset godina Lewis Hamilton je na samo tri utrke ostvario lošiji plasman od onog na jučerašnjoj Velikoj nagradi Saudijske Arabije. Podsjetimo, Hamilton je u Džedi sa svojim Mercedesom startao kao 15., a na kraju je završio tek na 10. mjestu

Mercedes je na startu nove sezone Formule 1 jako loš, sad je kristalno jasno da je bolid nekonkurentan, a sve to strašno frustrira Lewisa Hamiltona.

Da, već se godinama Hamilton nije našao u tako bezizlaznoj situaciji, u Džedi je startao tek kao 15., a na kraju je utrku završio na razočaravajućem 10. mjestu. Tako loš je bio samo tri puta u posljednjih deset godina. Još tamo 2012. na utrci za VN Europe u Valenciji završio je na 19. mjestu, potom je ponovno u Španjolskoj, na stazi u Barceloni 2013. godine bio 12., a prošle je sezone u Azerbajdžanu utrku završio na 15. mjestu.

Logično da ga je deseta pozicija u Džedi šokirala, toliko da Lewis Hamilton nije ni znao da je tim plasmanom osvojio barem jedan bod...

'OK, Lewis, to je deseto mjesto. Žao nam je zbog toga', rekao mu je nakon završetka utrke putem radija šef Mercedesovog inženjerskog tima Peter Bonnington.

A Hamilton, koji jednostavno nije navikao završavati na tako lošem mjestu, u čudu je pitao:

'Zar uopće dobiješ bod za ovaj plasman?'

  • +27
Formula 1, Velika nagrada Saudijske Arabije, 27.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Joao Filipe / AFP / Profimedia

Odmah je stigao i odgovor:

'Da, dobiješ jedan bod...' potvrdili su mu iz boksa.

Muk u komunikaciji nakon toga najbolje je oslikao situaciju u Mercedesu i emotivno stanje Lewisa Hamiltona. Ali, sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 ne miri se s ovom lošom situacijom, pokušava pronaći izlaz.

'Morat ću razgovarati s ljudima u momčadi. Razočaran sam, ali bar sam dobio jedan bod. Nije se mnogo promijenilo u odnosu na prošlu utrku. Nisam se mogao nositi s Haasom i njihovom snagom. Zasigurno je puno posla pred nama', kazao je razočarani Hamilton nakon utrke u Džedi.

Problema je Hamilton imao tijekom cijelog vikenda, posebice u kvalifikacijama.

'Imao sam problema s balansom bolida, nisam tamo gdje želim biti. Nešto je pogrešno u postavkama bolida. Bolid je bilo teško voziti, ponašao se vrlo nervozno', pojasnio je Hamilton.

Hitne promjene najavio je i šef Mercedesove momčadi Toto Wolff.

'Ovo što smo pokazali je neprihvatljivo, nikako nije opcija da smo tu gdje smo sada', kazao je Wolff i nastavio:

'Borili smo se, ali imam osjećaj kao da smo se vratili u 2013. godini kad nismo mogli parirati Red Bullu i Ferrariju. To frustrira. Pokušali smo nešto s Hamiltonovim bolidom, ali nismo uspjeli. Vrijeme je da se svi probudimo i krenemo raditi...'

Podsjetimo, na Velikoj nagradi Saudijske Arabije slavio je aktualni svjetski prvak Max Verstappen u Red Bullu, a na postolju su se iza njega našla dva Ferrarijeva pilota, drugi Charles Leclerc i treći Carlos Sainz.