formula 1

Šok za Lewisa Hamiltona; bio je najbrži na prvom treningu, a onda je stigla teška kazna; utrka za VN Turske sad jamči novi spektakl

08.10.2021 u 12:45

Bionic
Reading

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Lewis Hamilton kažnjen je s deset mjesta pomaka unazad na startu utrke za Veliku nagradu Turske nakon što je Mercedes u petak promijenio motor na njegovom bolidu

Sve momčadi tijekom sezone tri puta smiju promijeniti motor, a s ovom je promjenom Lewis Hamilton premašio to ograničenje zbog čega je kažnjen.

Treba naglasiti da je Mercedes ugradio samo novi motor s unutarnjim sagorijevanjem, a ne sve komponente pogonske jedinice, tako da kazna ne bi bila start sa začelja kakvu je na prošloj utrci 'zaradio' Max Verstappen. Ako tijekom vikenda u Mercedesu ne ugrade dodatne nove komponente u Hamiltonov bolid, kazna ostaje 'samo' deset mjesta.

Već je ranije objavljeno da posve novu pogonsku jedinicu dobiva Carlos Sainz u svom Ferrariju, tako da njega definitivno čeka start sa začelja.

Najbolje vrijeme prvog slobodnog treninga postavio je Lewis Hamilton u Mercedesu, s drugim vremenom trening je završio Max Verstappen u Red Bullu s novim bojama, ispred Charlesa Leclerca u Ferrariju i Valtterija Bottasa u drugom Mercedesu.

Hamilton zaostaje dva boda u ukupnom poretku za Nizozemcem Maxom Verstappenom, vozačem Red Bulla, sedam utrka do kraja. S ovom kaznom za Hamiltona, Velika nagrada Turske jamči novi spektakl i borbu za titulu.