BUGARSKI SAVEZ OŠTAR

Levskom stigla kazna zbog nacističkih poruka navijača

24.04.2013 u 14:19

Bionic
Reading

Bugarski prvoligaš Levski Sofia mora platiti dvije kazne u visini od ukupno 42.500 leva (21.730 eura) zbog nacističkih simbola koje su na jednoj utakmici istaknuli njegovi navijači, objavio je u srijedu Bugarski nogometni savez

Incidenti su se dogodili 20. travnja na utakmici 23. kola bugarskog prvenstva kada je Levski igrao protiv Litex Lovetcha.

'Disciplinska komisija Bugarskog nogometnog saveza odlučila je da Levski mora platiti 37.500 leva (19.173 eura) zbog nacističkih simbola koje su isticali njegovi navijači. Komisija je uvjerena da će počinitelji tih djela biti kažnjeni, u skladu sa zakonom, tako da im se zabrani pristup stadionu na dvije godine', navodi se u priopćenju Saveza.

Navijači Levskog su na toj utakmici istaknuli dva natpisa - na jednom se veličao Adolf Hitler a na drugom je bila svastika.

Jedan do najpopularnijih bugarskih klubova također mora platiti još 5.000 leva (2.556 eura) za bacanje različitih predmeta i petardi na teren.

Ta je utakmica završila pobjedom Levskog od 2:1. Arbitražno povjerenstvo je osim toga suspendiralo u ponedjeljak suca s te utakmice Nikolaja Jordanova na neodređeno nakon što je utvrdilo da je počinio devet sudačkih grešaka na utakmici.

Levski je trenutačno drugi u prvenstvu sa dva boda zaostatka za aktualnim prvakom Loudogorecom iz Razgrada.