FIFA_SP_2018.svg

argentinci na francuze

Leo Messi svojom porukom ujedinio Argentince i uzvratio svojim kritičarima

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.06.2018 13:02
  • Objavljeno 27.06.2018 u 13:02
Bionic
Reading

Teškom mukom Argentina se provukla u osminu finala SP-a. 'Gauči' su opasno 'visili', Nigeriju su pobijedili 2:1 golom Roja u 86. minuti utakmice, a momčad je - na terenu i izvan njega - praktički vodio Leo Messi. Nakon velike drame obratio se argentinskoj javnosti i navijačima...

'Želim zahvaliti svima koji su uz nas i koji se žrtvuju za nas, znam da su svi ljudi u Argentini uz reprezentaciju. Nacionalni dres je ispred svega, hvala vam na podršci', kazao je Leo Messi.

No, bilo je tu svega. Argentina je u osmini finala, ali igra 'gauča' ne oduševljava. Dapače, sad će se tek vidjeti koliko vrijedi ova Argentina jer u osmini finala ide na Francuze. No, prije toga se Leo Messi odlučio obračunati sa svim kritičarima. Da, bilo je i takvih i to poprilično. I nisu škrtarili s uvredama. Posebice nakon što ih je Dalićeva Hrvatska razmazala i ponizila uvjerljivom pobjedom 3:0.

'Istina, bili smo mrtvi', započeo je Messi i nastavio:

'I znali smo da će biti teško, ali smo isto tako znali da ćemo pobijediti Nigeriju. Jednostavno, nismo zaslužili ispasti. Znali smo da je Bog uz nas i da nam neće dati da završimo SP ovako rano. U isto vrijeme nitko od nas nije očekivao da će biti ovako komplicirano. Kritike? Neke smo zaslužili, ali većinu nismo. Posebice ne uvrede. Nemaju oni pojma kroz što smo sve prolazili... Ti koji su se okomili na nas sada neka pate!'

Osvrnuo se Messi i na grupnu fazu natjecanja.

'Puno smo toga prošli otkako je krenulo Svjetsko prvenstvo. U prvoj smo utakmici nezasluženo ostali bez pobjede, u drugoj nismo bili krivi, a sada smo iskoristili svoju posljednju šansu', iskren je Messi koji napominje:

  • +5
SP u nogometu, skupina D: Argentina - Nigerija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Za nas u ovom trenutku počinje jedno novo Svjetsko prvenstvo! I obećavam da ćemo biti bolji!'

Vidjet ćemo, jer ova Argentina ne izgleda nikako. Tek povremeni bljeskovi neće biti dovoljni protiv fizički strašno jake Francuske u osmini finala. Jasno je to i Messiju.

'Francuska je dobra momčad i ima dobre igrače. Ima nekoliko vrlo brzih igrača koji mogu napraviti razliku. A u momčadi su i neki moji suigrači iz Barcelone koje poznajem jako dobro', komentirao je Leo sljedeće protivnike 'gauča'.