CELTICOVU TRENERU NIJE LAKO

Lennon tek preživio napad, a već mu stigao metak

13.05.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Škotski nogometni prvoligaš Hearts doživotno je zabranio dolazak na stadion navijaču koji je napao trenera Celtica Neila Lennona, a optužen je i za remećenje javnog reda i mira, te napad temeljen na vjerskim predrasudama

John Wilson (26) iz Edinburgha se tijekom utakmice sjurio na travnjak i šakom pokušao udariti Celticova menadžera. U tome ga je spriječio Lennonov pomoćnik Alan Thompson koji je uspio povući nasilnika prije udarca. Redari i policajci potom su svladali napadača.


'Ne želimo prejudicirati ishod cijelog sudskog procesa, međutim takvim ljudima nema mjesta na našem stadionu', poručili su čelnici Heartsa.

Samo dan nakon napada menadžer Celtica dobio je na adresu kluba paket u kojem se nalazio metak. Vodstvo Celtica sve je prijavilo policiji, a Lennon i njegova djevojka Irene s kojom ima petogodišnjeg sina Gallaghera zatražili su zaštitu policije.

Ovaj 39-godišnji katolik iz Sjeverne Irske već je duže vremena meta ekstremnim protestantima. Prijetnje smrću je dobivao i dok je igrao za Sjevernu Irsku, pretučen je na ulicama Glasgowa, a primio je nekoliko paketa koji su sadržavali bombe i metke.