AKO SE PO JUTRU...

Leko nakon otkaza u Hajduku loše krenuo u Belgiji, očekuje ga borba za ostanak

01.02.2024 u 10:29

Bionic
Reading

Bivši trener Hajduka Ivan Leko je početkom godine preuzeo Standard Liege čime se vratio u belgijski nogomet nakon što je jedan dio prvog dijela sezone još vodio splitski Hajduk

Aktualna sezona za Standard je kritična i rezultatski i financijski. Igraći se žale na kašnjenja plaća, a momčad je na 12. mjestu kliznula tri mjesta niže od kada ju je Leko preuzeo. Uz sve to Standard je samo tri boda i jedno mjesto iznad zone ispadanja.

U 23. kolu belgijskog prvenstva Standard je na domaćem terenu poražen od aktualnog prvaka Antwerpa 0:1, iako je bio bolja momčad. No glavni problem je neefikasnost.

Standard je od Leking dolaska od mogućih devet, u odigrana tri kola, osvojio samo bod i zabio samo jedan gol te ga očekuje grčevita borba za ostanak i opstanak.

Nakon razlaza s Hajdukom s kojim se borio za naslov prvaka hrvatski stručnjak se tako našao u dijametralno suprotnoj situaciji, ali s jednakim pritiskom. Svaka utakmica je biti ili ne biti. Kako njemu tako i klubu.

Kao nogometaš u Belgiji je igrao za Club Brugge, Beerschot i Lokeren, dok je kao trener vodio OH Leuven, St. Truiden, Club Brugge i Antwerpen. Najviše uspjeha imao je kao trener Club Bruggea kojeg je, između ostaloga, vodio i u Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore