raketa 'izgorio' od nervoze

Legendarni 'vatreni' na rubu živaca: Protiv Belgije sam izgubio pet godina života

Bionic
Reading

Izgubio sam pet godina života gledajući Hrvatsku protiv Belgije, iskreno je priznao bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u razgovoru za Fifu

Ivan Rakitić je za Hrvatsku igrao do 2007. do 2019. godine sakupivši 106 nastupa i 15 golova, a njegovi jedanaesterci sa SP-a u Rusiji 2018. godine još se pamte.

Hrvatski veznjak nije niti slutio da će gledanje utakmice protiv Belgije biti tako stresno.

'Puno, puno teže je gledati utakmice nego igrati u njima. Mislim da sam u utakmici protiv Belgije izgubio pet godina života', kazao je sa smiješkom.

'Bio sam nervozan. Bio sam u reprezentaciji toliko godina. U kontaktu sam s igračima i trenerima prije i poslije svake utakmice. U srcu sam još uvijek dio toga. Želim im svu sreću i nadam se da mogu daleko dogurati', dodao je veznjak Seville.

  • +46
SP Katar: HRVATSKA - BELGIJA Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT

Još jednom je naglasio značaj kapetana Luke Modrića za 'vatrene'.

'Luka je Luka, tako igra zadnjih 10 godina za reprezentaciju i Real Madrid. On je nevjerojatan igrač, najvažniji igrač za nas i jedan od najboljih igrača na svijetu. Mislim da Luka nogomet razumije drugačije od drugih velikih igrača. Ostali igrači imaju puno koristi od igre s njim, prateći njegov ritam, njegovo kretanje', pričao je Rakitić te prokomentirao protivnika u osmini finala SP-a. 'Vatrenima' slijedi Japan koji je u skupini pobijedio Njemačku i Španjolsku.

'Mislim da su svi bili jako iznenađeni što je Japan osvojio skupinu, a Njemačka ispala. Ali kada ih gledate kako igraju, shvatite zašto se to dogodilo. Imaju puno individualnih i momčadskih kvaliteta. Bit će jako teško igrati protiv njih. Morat ćemo biti 100 posto protiv Japana', zaključio je Ivan Rakitić.

  • +19
Japan - Španjolska, SP u nogometu u Katru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal