neuništivi veselin vujović

Legendarni trener vraća se na rukometnu scenu, vodit će jednu od najjačih europskih momčadi, a opet ćemo ga viđati i u Zagrebu

04.06.2021 u 22:42

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana Veselin Vujović (60) šokirao je sve u PPD Zagrebu svojim iznenadnim odlaskom s mjesta trenera. Tvrdio je tada kako se radi o osobnim problemima koje mora riješiti, no pravi razlog rastanka s 'zagrebašima' nikad nije otkriven. Početkom ove godine Vujo je izborom kluba opet šokirao rukometni svijet...

Odmarao se Veselin Vujović (60) pola godine, a onda u siječnju 2021. dogovorio angažman na klupi Borca iz Banja Luke. Svi su tvrdili kako je Vujo prešao 's konja na magarca', a na kraju se to pokazalo točnim jer nije uspio obraniti titulu prvaka BiH.

Navodno rastanak Veselina Vujovića s čelnicima Borca baš i nije bio najprijateljskiji, a proslavljeni trener nije dugo tražio novi angažman te se sada u velikom stilu ponovno vraća na rukometnu scenu.

Naime, Vujo je po treći put u karijeri preuzeo momčad skopskog Vardara, jedna je to od najjačih europskih momčadi, a to znači da ćemo ga češće gledati u Zagrebu jer Vardar igra i regionalnu SEHA ligu u kojoj je PPD Zagreb.

'Ovo je moja treća etapa u Vardaru i nadam se da će biti uspješna kao i prethodne', rekao je 60-godišnji trener s kojim je Vardar osvojio prvu SEHA titulu i dodao:

'Od mog posljednjeg odlaska iz kluba do ovog povratka, dogodile su se sjajne stvari. Moj odnos s Vardarom nikada se nije mijenjao. U međuvremenu, dva puta je osvojena Liga prvaka, što je nezamislivo da se desi nekoj momčadi s prostora Balkana u današnje vrijeme. Napravljen je fantastičan rezultat, Vardar je postao europski brend za koji svi znaju.'

Vujović je dodao da mu je jasno da Vardar nije kvalitetan kao prethodnih godina, ali da vjeruje da kombinacijom kvalitetnih internacionalaca i makedonskih rukometaša može napraviti dobar rezultat i ove godine.

'Ovo je povratak u moju drugu domovinu. Vardar mi je u srcu. Uskoro započinjemo pripreme za sljedeću sezonu i čast mi je i zadovoljstvo da ponovo budemo zajedno', rekao je Vujović koji je u prebogatoj trenerskoj karijeri dva puta vodio momčad PPD Zagreba, ali i veliki Ciudad Real te reprezentacije Srbije i Crne Gore, Makedonije, Slovenije, a često se spominjao kao jedan od najozbiljnijih kandidata za hrvatskog izbornika.