spektakl u saitama areni

Legendarni ruski borac Fedor nokautirao je protivnika i potom objavio kraj impresivne karijere

29.12.2019 u 08:03

Bionic
Reading

Jedan od najvećih MMA boraca, Rus Fedor Emelianenko, u tokijskoj Saitama Areni odradio je posljednji dvoboj u karijeri

Veliku ruski borac Fedor Emelianenko na impresivan je način zaključio svoju ionako bogatu borilačku karijeru. Povukao se u svom stilu, pred svojim navijačima i na mjestu gdje je izgradio ime te postao jedan od najvećih boraca svih vremena.

Kako piše Fightsite.hr, Fedor je odmah na otvaranju glavne borbe Bellator 237 priredbe zauzeo centar, pokazao agresivnost i raznim kombinacijama napadao 'Rampagea'. Quinton je pokušavao uzvratiti kontrama, ali Rus je jednostavno bio prebrz za njega i svaki se put na vrijeme izmaknuo.

Nakon točno dvije minute i 44 sekunde borba je zaustavljena, a presudna je bila jedna brza i precizna Fedorova desnica koja je srušila Jacksona. Sudac je odmah pokazao kraj, a Fedor u svom skromnom stilu proslavio novu i, kako će se nešto kasnije pokazati, posljednju pobjedu.

43-godišnji Emelianenko je u noći sa subote na nedjelju podsjetio na svoje zlatne dane i stigao do 39. pobjede u karijeri koju je započeo još u ožujku 2000. godine. S druge strane, Jacksonu je ovo bio 14. poraz i prvi put da je zaustavljen udarcima još od 2005. kada je gubio od Mauricija Rue, a potom i Hirotake Yokoija.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Mia Dimšić, Nina Badrić, Davor Bernardić, Marin Rozić…