BIVŠI strateg BAYERNA

Legendarni Nizozemac Louis van Gaal rekao otvoreno što zaista misli o Niki Kovaču kao treneru

18.07.2019 u 09:54

Bionic
Reading

Trener Bayerna Niko Kovač od kada se odlučio baviti trenerskim poslom navikao je na kritike svih vrsta. Nije mu bilo lako trpjeti kritike kao izborniku hrvatske nogometne reprezentacije, ali jednako tako mu teško padaju i kritike koje redovito dobiva od kada je odlučio prihvatiti ponudu Bayerna. Stoga svaka pohvala koja stigne na njegov račun, pogotovo ako to stigne iz usta nekog velikana, ima itekakvu težinu

Upravo o toj temi oglasio se karizmatični nizozemski stručnjak Louis van Gaal koji je u razgovoru za njemački Bild kazao kako nikako ne shvaća takve kritike na račun Nike Kovača. Ukratko, kada velikan kao Van Gaal ovako otvoreno kaže što zaista misli o Kovaču onda to valjda nešto znači.

'Sa svojim igračima postao je prvak Njemačke te je osvojio i Kup. Time se ne mogu pohvaliti mnogi treneri', kazao je 67-godišnji Van Gaal koji je 2010. godine s Bayernom osvojio dvostruku krunu tako da jako dobro zna što govori.

Naime, Van Gaal je trener Bayerna bio od 2009. do 2011. godine, a u svojoj prvoj sezoni osim osvajanja dvostruke krune odveo je momčad sve do finala Lige prvaka.

'Sjećam se kako tada baš nisam imao veliki izbor igrača, zbog čega su mladi momci imali šansu naći se na terenu. Poštujem što i Kovač to isto čini. Kao trener morate pokazati hrabrost. Mladi igrači nadahnjuju starije, tako da oni tijekom igre ne uključe autopilota', dodao je iskusni Van Gaal koji j od 2014. do 2016. vodio kultni Manchester United što mu je bio posljednji trenerski angažman.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL