problemi uoči derbija

Ivan Leko doznao nove loše vijesti; za nedjeljnu utakmicu s Dinamom upitan je još jedan prvotimac 'bilih'...

23.02.2023 u 18:11

Bionic
Reading

Hajduk u 23. kolu SuperSport HNL-a čeka najteže gostovanje, 'bili' dolaze na Maksimir gdje ih u najvećem hrvatskom derbiju čeka vodeći Dinamo (nedjelja, 26. veljače, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv). Na žalost, Hajduk će biti poprilično oslabljen zbog brojnih ozljeda i bolesti

Hajduk je doslovno desetkovan ozljedama, trener 'bilih' Ivan Leko za derbi s Dinamom (nedjelja, 26. veljače, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv) ne može računati na čak devet igrača!

Zbog ozljeda su do kraja sezone još ranije otpali Lovre Kalinić i Josip Elez, a potom su se zaredale nove ozljede. Prvo se Emir Sahiti ozlijedio na utakmici protiv Rijeke, još je uvijek u fazi oporavka i za Dinamo neće biti spreman. Anthony Kalik, Lukas Grgić i Toni Borevković također se oporavljaju i sljedećih desetak dana neće konkurirati za utakmice, dok se Chidozie Awaziem ozlijedio na treningu i pauzirat će najmanje mjesec dana. Za derbi s Dinamom je otpao i Dominik Prpić koji je na utakmici s Goricom ozlijedio zglob što mu nosi barem dvadesetak dana pauze.

  • +31
Supersport HNL: Hajduk - Gorica, 19.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

I taman kad se Ivan Leko ponadao da je nesrećama kraj, stigao je novi udarac. Za nedjeljni derbi je upitan i Dario Melnjak koji se još uvijek se oporavlja od viroze i visoke temperature zbog koje je propustio utakmicu s Goricom. Melnjak radi po posebnom programu, odvojeno od ostatka momčadi i teško je za povjerovati da će se u sljedeća tri dana potpuno oporaviti za napore koje nosi utakmica protiv Dinama.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Ivan Leko nakon svega sigurno ne spava mirno, derbi na Maksimiru mogao bi za njega postati prava noćna mora jer Hajduk ima osma bodova manje i utakmicu više od vodećeg Dinama, pa bi nedjeljna utakmica definitivno mogla prelomiti borbu za naslov prvaka.

Standings provided by Sofascore