sjajan dojam

[FOTO] Jedan podatak najbolje govori kakvu je utakmicu odigrao Joško Gvardiol; Erling Haaland ovo još nije doživio

23.02.2023 u 06:13

Bionic
Reading

Ako je Pep Guardiola do sada imao bilo kakvih nedoumica oko Joška Gvardiola, nakon jučerašnje utakmice mu je valjda sve jasno. 'Vatreni' je zabio za 1:1 Leipziga i Cityja, ali je u isto vrijeme potpuno neutralizirao najboljeg napadača 'građana'. Erling Haaland je bio nevidljiv

Joško Gvardiol (21) je junak Leipziga. Zabio je Joško gol za 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između njegovog Red Bull Leipziga i Manchester Cityja, ali je u isto vrijeme radio ono u čemu je najbolji - neutralizirao najopasnije protivničke napadače.

A Joško to radi gotovo savršeno, osjetio je to na svojoj koži Erling Haaland, prvi strijelac 'građana' koji se u Leipzigu nije naigrao. Doslovno ga nije bilo na terenu, a za to se pobrinuo - Joško Gvardiol. Uz to je srušio neke osobne rekorde, a Haalandu je priuštio noćnu moru.

>>> gol Joška Gvardiola pogledajte OVDJE

Dakle Joško Gvardiol je postao najmlađi hrvatski nogometaš koji je zabio u eliminacijskoj fazi Lige prvaka, a uz to je imao 89 dodira s loptom u ovoj utakmici. Najviše je od svih igrača u utakmicama protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka ove sezone! Da, nitko kao Joško!

S druge je strane u obrani imao, kao i uvijek, nezahvalan zadatak čuvanja najopasnijih protivničkih napadača. Zapao ga je, kako neočekivano - Erling Haaland. No norveški se golgeter jučer navečer u Leipzigu nije naigrao. Dapače, gotovo da ga se nije ni vidjelo.

Svaku potencijalno opasnu situaciju Joško Gvardiol je mirno rješavao, a Haaland je mogao samo - gledati.

Ustvari, to je najvećim dijelom utakmice i radio jer je uspio oboriti negativan rekord Lige prvaka! Norveški napadač je u 90 minuta utakmice samo 22 puta dotakao loptu, prema službenoj statistici. To mu se odavno nije dogodilo. Ali tako je to kad na tebe pazi Joško Gvardiol...

  • +33
Red Bull Leipzig - Manchester City, Liga prvaka, 22.2.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia