neuništivi iniesta

Legendarni kapetan Barcelone zasitio se nogometa u Japanu; odlučio je potpisati za Estudiantes

27.12.2019 u 13:28

Bionic
Reading

Andres Iniesta (35) u Barceloni je proveo pune 22 godine. Od omladinskog pogona pa onda čak 16 sezona u prvoj momčadi, dobar dio godina s kapetanskom trakom na ruci, 674 odigrane utakmice i 57 zabijenih golova. Njegov je oproštaj 2018. godine bio nabijen emocijama, cijeli je Nou Camp bio u suzama, a Iniesta je karijeru nastavio u japanskom Vissel Kobeu

Početkom prosinca završena je nogometna sezona u Japanu, a čini se kako je završila i japanska avantura jednog od najlegendarnijih igrača u povijesti Barcelone.

Dugogodišnji kapetan Barce Andres Iniesta (35) posljednje je dvije godine (2018. i 2019.) igrao za Vissel Kobe, no čini se kako je sada stigao kraj njegovog pojavljivanja na japanskim nogometnim travnjacima. Ne, neće Iniesta još u mirovinu, ima u njemu još 'goriva' za sezonu ili dvije na najvišoj nogometnoj razini, a čini se kako je i sam Andres spreman za nove izazove.

Naime, navodno je sve dogovorio s Estudiantesom! Da, argentinski prvoligaš Estudiantes La Plata trebao bi biti novi klub legendarnog kapetana Barcelone! Veliku ulogu u dovođenju Inieste imali su njegovi nekadašnji suigrači Javier Mascherano koji još aktivno igra za Estudiantes te Gabriel Gabi Milito koji je glavni trener.

No, to nije sve jer glavnu riječ u klubu vodi još jedna legenda - Juan Sebastian Veron. On je sportski direktor u klubu u kojemu je i ponikao, a baš je Veron inicirao akciju oko dovođenja Inieste u Argentinu.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…

'Da, razgovarali smo s Iniestom, a razgovarat ćemo i dalje', kazao je poprilično 'zatvoreni' Juan Sebastian Veron ne želeći 'zacoprati' posao koji još nije zgotovljen.

Pa ipak, izvori bliski Andresu Iniesti kažu kako je ovaj vrlo zainteresiran za dolazak u Argentinu, posebice jer bi imao priliku odigrati još koju sezonu s nekadašnjim suigračima iz Barcelone, a i život u Južnoj Americi puno je bliži španjolskom/katalonskom temperamentu od onog u Japanu. Navodno je ostalo dogovoriti tek neke detalje i Iniesta bi trebao zaigrati u dresu Estudiantesa.