KOMLJENOVIĆ ZA TPORTAL

Legendarni hrvatski napadač nakon poraza Dinama iskreno o igri i izgledima Modrih u uzvratu: On mi ne paše u ovu momčad...

06.10.2022 u 08:02

Bionic
Reading

Dinamo je poražen s 1:0 kod RB Salzburga, ali daleko od toga da Čačićeva momčad nema za čime žaliti. Istina, nisu domaćini bili loši(ji), već su bili samo za taj pogodak konkretniji. A prilike koje su imali uglavnom su stizale kao 'pokloni' Dinamovih igrača. I zato vjerujemo kako će Dinamo sljedećeg tjedna u Maksimiru uzvratiti austrijskom prvaku. Vjeruje u to i 54-godišnji Fabijan Komljenović, bivši napadač zagrebačke momčadi

Dinamo je doživio i drugi poraz u Ligi prvaka, no dojam je da do njega u Salzburgu ne bi došlo da je hrvatski prvak igrao barem malo hrabrije. Austrijanci nisu odigrali ništa posebno, ali su iskoristili loš period Dinamove igre polovicom drugog dijela i došli do prve pobjede u skupini.

'Vidio sam dobar i disciplinirani Dinamo, onakav kakav je trebao biti i kakvog su Čačić i igrači najavljivali. Dinamo je dobro izlazio 'van', zaustavljao kontre domaćina, a što je njihovo najjače oružje. I ne samo da ih je zaustavljao, već im je u prvom poluvremenu tako i zaprijetio u pet, šest navrata. Nažalost, te kontre nisu prošle', rekao je za tportal Fabijan Komljenović.

Istina, mogao je Dinamo izvući i bolji rezultat, ali kao da je bilo previše grešaka?

'Slažem se s time, pa bih čak i rekao da su Austrijanci do prilika dolazili baš nakon grešaka Dinamovih igrača. Nije Salzburg odigrao ništa specijalno, a do pobjede su došli nakon nespretnosti Moharramija. Baš mi je žao, jer upravo su Moharrami i Ljubičić bili jako dobri. Ponavljam, ovo je ipak rang Lige prvaka, i tu se takve greške ne praštaju'.

Sve bi izgledalo drugačije da je možda ušla Mišićeva lopta u prvom dijelu, ili Drmićeva u završnici. Ili da Švicarac nije bio u zaleđu.

'Imao je Drmić 100-postotnu priliku, i čudi me da je to promašio. No, što je tu je. Bilo je i to milimetarsko zaleđe. I da je rezultat bio 1:1, sada bi svi pričali kako je Dinamova igra bila odlična. Ja to ne mogu reći samo zbog rezultata, ali po mom mišljenju, Dinamo je bio vrlo dobar'.

Dovoljno da sljedećeg tjedna uzvrati Salzburgu pred svojim navijačima?

'Bit će to sasvim drugačija utakmica. I u njoj dajem prednost Dinamu. Vjerujem da je Čačić sa svojim suradnicima vidio što dodatno može popraviti. Osim toga, Dinamo će imati još glasniju podršku, veliki vjetar u leđa. I zato sam optimističan'.

Dojam je da je bilo disbalansa u momčadi, odnosno da nisu svi igrači bili na istoj razini?

'Moj je dojam da je Theophile-Catherine još jednom pokazao da ne paše u ovu momčad. Imao je dobrih reakcija, ali i grešaka koje su dovodile domaćine u prilike'.

Pohvalili ste Moharramija i Ljubičića, ali solidni su bili još neki?

'Da, jako mi se dopalo kako je Ivanušec odigrao. Bio je čvrst na lopti i u duelima '1 na 1', te Josip Mišić. Žao mi je što nije zabio onaj gol u prvom poluvremenu. Konkretan i discipliniran kao i uvijek. Takve ih očekujem i sljedećeg tjedna, pa ćemo imati i razloga za slavlje', završio je Fabijan Komljenović.

  • +32
RB Salzburg - Dinamo (3. kolo Lige prvaka) Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic