oduševio sve

Gianluigi Buffon dokazao kakva je 'faca': odbio 'jedinicu' i kapetansku vrpcu

04.07.2019 u 19:55

Bionic
Reading

Nakon što je prošlu sezonu proveo u francuskom prvaku Paris Saint-Germainu, legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon (41) vratio se u Juventus u čijim redovima je bio čak 17 godina

Buffon je u četvrtak obavio liječnički pregled nakon čega je uslijedio potpis jednogodišnjeg ugovora s torinskom 'Starom damom'.

Bivšeg talijanskog reprezentativca su na ulazu u klupske prostorije dočekali brojni oduševljeni navijači koji nisu zaboravili sve njegove zasluge u torinskom klubu.

'Gigi' ovoga puta ne dolazi kao 'jedinica' već kao rezerva Wojciechu Szczesnyem, dok bi treći vratar mladi Mattia Perin trebao napustiti klub.

>> Buffon s 41 godinom u novom lovu na Ligu prvaka: U Torinu ga dočekali kao kralja

A koliko je Buffon veliki i igrač i čovjek, ali i sretan zbog povratka, jasno se vidi iz ovih poteza. Naime, mnoge je zanimalo hoće li Buffon ponovno biti kapetan te hoće li uzeti 'jedinicu'? Međutim, njegov pošteni odnos pream suigračima, oduševio je sve. Jer Wojciech Szczesny i Giorgio Chiellini su 41-godišnjaku ponudili da nosi broj 1 i bude kapetan ekipe, ali je on to odbio.

Buffon se zahvalio suigračima te je odlučio da stvari ostanu onakve kakve su bile u prošloj sezoni kada je on branio u PSG-u.

Legenda svjetskog i europskog nogometa odlučila je uzeti broj 77, dok će kapetan ekipe i dalje biti Chiellini.

  • +4
Gianluigi Buffon Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Legendarni Buffon je počeo karijeru u Parmi, a potom je 2001. preselio u Juventus zadržavši se u Torinu 17 godina. Za Juve je upisao 656 nastupa osvojivši devet naslova talijanskog prvaka, a samo je Alessandro Del Piero odigrao više utakmica u 'crno-bijelom' dresu, 705.

Teško je očekivati kako će Buffon dostići Del Piera, međutim mogao bi legendu Milana Paola Maldinija koji je rekorder Serie A sa 647 utakmica. Buffon je do sada u elitnom razredu talijanskog nogometa sakupio sedam nastupa manje.

Zanimljivo, Buffon je već treće besplatno pojačanje Juventusa ovog ljeta nakon Aarona Ramseyja (Arsenal) i Adriena Rabiota (PSG).