ht prva liga

Legendarni Brazilac vraća se na hrvatske travnjake; Sammir s 'lokosima' stiže u goste Gorici

14.09.2019 u 11:21

Bionic
Reading

Nogometaši Gorice u 8. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na svom terenu dočekuju Lokomotivu (MAXtv, Arenasport 3, 19 sati). 'Lokosi' će u ovoj utakmici predstaviti posljednje pojačanje, nekadašnju zvijezdu Dinama i bivšeg hrvatskog reprezentativca Sammira

Gorica je bila apsolutni hit prošle sezone budući da se Jakirovićeva momčad u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni borila za plasman na europsku scenu. U samoj završnici je Gorica posustala, no početak nove sezone pokazao je da lanjski uspjesi nisu bili slučajni budući da nakon sedam odigranih kola momčad iz Velike Gorice zauzima petu poziciju sa samo bodom manje od trećeplasiranog Osijeka. Posebno dobro Gorica ove sezone djeluje pred svojim navijačima gdje ne zna za poraz i gdje je već osvojila sva tri boda u utakmicama protiv favoriziranih momčadi Osijeka i Rijeke.

Jakirović vjeruje u dobar rezultat i protiv Lokomotive.

'Nadam se da ćemo biti dobri i da ćemo nastaviti uspješan niz jer mi u zadnjih 16 prvenstvenih utakmica imamo samo tri poraza, dva od Dinama i jedan od Hajduka, sve u gostima. Naravno da imamo posebno izražen motiv zbog toga što su nas prošle sezone oba puta pobijedili kući i da im nismo uspjeli čak ni zabiti gol. Želimo to ispraviti i vjerujem da možemo ići na tri boda. Sigurno nas čeka izazovna i zahtjevna utakmica, ali moramo reći i da je Lokomotivi otišlo sedam igrača u odnosu na posljednju utakmicu protiv nas. Tu su neki novi dečki željni dokazivanja, no činjenica je da je stil ostao isti. Morat ćemo biti jako pametni i dogovor iz ovog tjedna moramo što bolje prenijeti na teren. Ako im uspijemo smanjiti prostor za igru, bit ćemo bliže pobjedi', kaže trener Gorice, a prenosi Dvoznak.com.

Pohvalio se Jakirović tijekom reprezentativne stanke da prvi put od početka priprema nema ozlijeđenih igrača, te da su svi zdravi. To ne znači i da će Gorica zaigrati u najjačem sastavu protiv Lokomotive budući da zbog suspenzije Jakirović ne može računati na standardnog prvotimca Suka.

  • +5
Hrvatski Telekom Prva liga, 7. kolo, NK Varaždin - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Lokomotiva je dočekala reprezentativnu stanku u sjajnom ozračju budući da je Tomićeva momčad deklasirala Slaven Belupo u Koprivnici. Postigla je Lokomotiva čak šest golova u tom susretu, a svoje prvijence postigli su Cokaj i Petrak. U samoj završnici prijelaznog roka dogodilo se podosta promjena u igračkom kadru Lokomotive pa je tako klub napustio branič Datković, dok su Tomićevu momčad pojačali Moharrami, Gluhaković i nekadašnji ponajbolji Dinamov igrač Sammir. Neosporni su Sammirov talent, ali i nesportski život, stoga će biti vrlo zanimljivo vidjeti u nastavku sezone može li Tomić izvući maksimum iz igrača koji je stigao iz druge brazilske lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

Tomić radi odličan posao s mladom momčadi Lokomotive pa ne čudi da je morao odgovarati na pitanja o mogućem preuzimanju U21 reprezentacije Hrvatske.

  • +5
NK Lokomotiva - NK Slaven Belupo, 7. kolo HT Prva liga, 30.8.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Nemam komentara na tu temu. Ja sam trener Lokomotive i na to sam koncentriran. Tu sam, imam još ugovor ovu sezonu i super mi je. Uživam u radu, a vidjet ćemo što će biti poslije', kazao je Tomić te se osvrnuo i na Sammirovu formu:

'Sammir se osjeća fantastično, trenira s momčadi i spreman je. Njegova kvaliteta uopće nije upitna, ima ogromnu volju i želju za igranjem. No, još nisam siguran koliko ću ga koristiti protiv Gorice...'

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Istra 19611:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb751116
2.Hajduk750215
3.Osijek733112
4.Rijeka632111
5.Gorica732211
6.Lokomotiva731310
7.Istra 196182248
8.Slaven Belupo72147
9.Inter Zaprešić70343
10.Varaždin70343

Sljedeće utakmice

14.9.Inter Zaprešić-Slaven Belupo
14.9.Gorica-Lokomotiva
15.9.Osijek-Varaždin
15.9.Rijeka-Hajduk
20.9.Lokomotiva-Osijek