ISKRENA REAKCIJA

Legendarni branič nije se suzdržao: Kukavični štakori, ovo je odvratno! Nevjerojatno kako se sve promijenilo u 120 minuta...

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 12.07.2021 19:41
  • Objavljeno 12.07.2021 u 19:41
Bionic
Reading

Legendarni branič engleske reprezentacija i Manchester Uniteda Rio Ferdinand oglasio se na društvenim mrežama nakon poraza u finalu Eura od Italije te je stao u obranu nogometaša Gordog Albiona

Engleska je povela već nakon jedne minute i 56 sekundi igre, a strijelac je bio lijevi bočni igrač Luke Shaw na ubačaj Kierana Trippiera i tako postigao najbrži gol u povijesti finala europskih prvenstava.

Italija je izjednačila u 67. minuti, kad je Pickford obranio Verrattijev udarac glavom, ali je na odbijenu loptu prvi stigao stoper Leonardo Bonucci i iz neposredne blizine zatresao mrežu. Bio je to konačan rezultat utakmice u 90 minuta, promjene nije bilo ni u produžecima pa su se izvodili 11-erci u kojima su uspješniji bili Talijani.

'Izgubili smo od najbolje momčadi na natjecanju koja je neporažena već 34 utakmice i gotovo tri godine. Atmosfera na stadionu prije utakmica bila je najbolja koju sam ikad vidio na Wembleyju. Kakav je to početak utakmice bio, svi su bili ujedinjeni u podršci našim dečkima i za obje momčadi koje su klečale (nepolitički čin koje su momčadi radile). Dotad je momčad igrala super, igrači su bili idolizirani zbog svojih postignuća, i to s pravom. Ludo mi je kako se odnos prema igračima promijenio u samo 120 minuta', napisao je Ferdinand.

  • +86
EURO 2020, finale: Italija - Engleska Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL

Posebno se osvrnuo na rasističke uvrede koje su putem društvenih mreža primili igrači koji su promašili jedanaesterce.

'Odmah nakon utakmice društvene mreže su postale toksično i rasističko sigurno mjesto za kukavične štakore koji su mogli bljuvati svoje odvratne osjećaje. Sakrili su se iza pokrivača društvenih mreža na kojima mogu konstantno vrijeđati naše igrače znajući da će biti anonimni. Odvratno je da itko mora trpjeti ovakvu mržnju, a zamislite samo da su ti isti idioti prije nekoliko dana slavili briljantnu igru Sterlinga ili Sake. No čim izgubimo i odmah veselje nestane, a naši crni igrači postanu meta. Kompanije koje vodite društvene mreže, možemo li naći način da zaštitimo ljude na svim platformama? Naši mladi heroji također trebaju pažnju', dodao je Ferdinand. I Engleski nogometni savez (FA) oštro je osudio rasističke napade putem društvenih mreža.