Poruka iz Hong Konga

Legendarni Baka Slišković izgubio živce zbog prozivanja Igora Štimca: Ovo ću sad kazati vama i više nikada nikome u životu!

29.05.2020 u 10:41

Bionic
Reading

Legendarni hercegovački nogometaš Blaž Slišković, koji trenutačno radi kao trener u Hong Kongu, odlučio je reći što ga sve tišti i koje su ga izjave zaboljele

U razgovoru za Sportske novosti 60-godišnji Blaž Slišković – Baka odlučio je reći svoju stranu priče nakon nekih izjava Igora Štimca za 24 sata gdje je između ostalog kazao kako bi Hajduk vjerojatno i sa Sliškovićem – koji je smijenjen iako je Hajduk bio prvi na ljestvici - osvojio naslov, ali uprava kluba je zaključila da on nije zaslužio tu čast zbog neprofesionalnog ponašanja.

'Morao sam reagirati kad sam pročitao što je dotični kazao o meni. Imam svoju stranu priče od trenutka od kad sam došao u Hajduk pa do mog šutiranja s Poljuda. Jer ja to ne nazivam otkazom, nego baš šutiranjem! Dakle, ovo ću sad kazati vama i više nikada nikome u životu', kazao je Slišković dodavši:

'Da sam bio neprofesionalan, zar bih Hajduk sa svojim stručnim stožerom od trećeg mjesta otpozadi kad sam ga preuzeo, doveo na prvo mjesto? Zamislite da sam se ponašao profesionalno? Onda bismo vjerojatno osvojili naslov s dvadeset bodova prednosti! Navodi dotični gospodin (rekao je kako više nema snage tom čovjeku izgovoriti ime, op.a.), da sam ja navodno prepuštao vođenje treninga svom pomoćniku Miši Krstićeviću. A sad ću vam kazati razlog zbog kojeg sam bio prinuđen prepuštati mu neke treninge. U isto vrijeme dok sam vodio Hajduk, bio sam izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine', kazao je legendarni Baka.

'Gospoda iz Hajduka su nakon lošeg starta i lošijih rezultata mene pozvali da razgovaramo. U tom trenutku nisam niti znao o čemu ćemo razgovarati, niti što je povod razgovora. Stigao sam na sastanak, a tada su mi kazali: 'Blaž, spasi nam glavu!' Kazali su mi da ih Torcida uzima na zub, da ih žele linčovati. Jedan od petorice koji su bili nazočni, praktično je kleknuo preda mnom i kaže mi: 'Molim te, preuzmi Hajduk, tebe Torcida obožava, jedino nas ti možeš spasiti', prisjetio se Slišković koji se prisjetio detalja sa sastanka koji je trajao pet sati kada su ga nagovarali i molili da preuzme Hajduk.

Dodao je još kako je u ugovoru pisalo kako se Hajduk obvezuje da može obavljati sve obveze koje ima prema Savezu BiH i reprezentaciji.

U ostatku razgovora dotakao se Slišković i dovođenja Nike Kranjčara iz Dinama te jedne izjave Štimca:

'Vidim da sad dotični gospodin kuka kako je uložio svoj osobni novac kod dovođenja Nike Kranjčara. Ako je već odlučio pomoći, a spominje da je vladalo nezadovoljstvo jer su plaće kasnile po dva-tri mjeseca, mogao se podići kredit, pa osigurati novac do kraja sezone, da se isplate plaće', kazao je između ostalog Slišković.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.