ISKRENO

Legenda tvrdi: Hrvatska ima kompleks od Omeyera

20.01.2014 u 17:56

Bionic
Reading

Hrvatska je još jednom pokleknula od Francuza. 'Galski pijetlovi' u prvoj su utakmici drugog kruga rukometnog Eura u Danskoj dovedeni do na korak od ponora i uz našu pomoć preokrenuli utakmicu u svoju korist

Rekli bi: već viđeno puno puta. Kod 'tricolora' Nikola Karabatić ponovno je briljirao. Zabijao, asistirao, razigravao, a krajem prvog poluvremena pridružio mu se, nakon tri mjeseca bez rukometa, i 37-godišnji vratar Thierry Omeyer koji je spustio željeznu zavjesu na svoj gol, te definitivno potvrdio da je za naše napadače i dalje nerješiva enigma.

'Mi definitivno nemamo kompleks od Francuza, ali imamo od Omeyera, barem ovi igrači imaju. U drugom poluvremenu smo igrali onako tradicionalno kako inače igramo protiv njih, jedan na jedan, udri, dobili batina i izgubili', rekao je Zlatko Saračević u razgovoru za Media servis.

Nekad zlatna ljevica našeg rukometa pomno je pratila preko TV-a što je sve govorio izbornik Claude Onesta svojim igračima. Po Saračeviću, ključan potez bio je na time-outu prvog poluvremena.

'Onesta je na prvom poluvremenu promijenio to što je u igru stavio Portea samo s jednim zadatkom, a to je trčanje u obranu i zaustavljanje Štrleka. Bio je žrtvovan jer u napadu nije ništa radio i bio je totalno nebitan. Abalo je pak dobio zadatak da bude 'flaster' na Duvnjaku u polukontri. Znači, riješili su našu polukontru i onda je bilo igranje šest na šest, muka i to je teško igrati.'

Francuzi su dakle imali plan 'B'. Kod nas je Drago Vuković u tri utakmice bio u prvoj postavi, a jučer je prošetao samo do svlačionice i natrag. Duvnjak je u isto vrijeme bio u 'crvenom' sa snagom, dok je Kopljar nakon sjajnog početka, u drugom dijelu završavao na prvoj crti obrane protivnika.


'Nismo igrali do krila i to je bio problem. Ma bilo tko da je ušao, ako nema plana, onda je sasvim svejedno tko će ući.'

I sad slijede kalkulacije. Ni dvije pobjede, sutra protiv Rusije i u srijedu s Poljskom ne garantiraju nam da će Kauboji u polufinale. Svladaju li Šveđani Francusku u zadnjem kolu s golom ili dva razlike, mi zbog lošije gol-razlike nećemo u borbu za medalju. Saračević se ne boji takvog scenarija.

'U tom slučaju ne vjerujem da će izgubiti jedan razlike. Ako budu odmarali i ako budu tako igrali onda ne vjerujem da će baš biti jedan, može biti dva-tri, onda nisu prvi u skupini. Druga stvar, tko garantira da će Švedska dobiti Poljake, ja ih ne vidim tako dobre', zaključuje Saračević.

Europsko prvenstvo
Skupina 2
Poljska Bjelorusija 31:30
Rusija Švedska 27:29
Francuska Hrvatska 27:25
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Francuska 3 3 0 0 6
2. Hrvatska 3 2 0 1 4
3. Švedska 3 2 0 1 4
4. Poljska 3 2 0 1 4
5. Rusija 3 0 0 3 0
6. Bjelorusija 3 0 0 3 0
Sljedeće utakmice
21.1. Rusija Hrvatska
21.1. Francuska Bjelorusija