uz ispadanje u kupu

Legenda njemačkog nogometa okomila se na trenera Leipziga, između ostalog i zbog Danija Olma; oglasio se i Španjolac

04.02.2020 u 23:03

Bionic
Reading

Momčad RB Leipziga do proteklog je vikenda bila vodeća momčad njemačke Bundeslige, a nakon još jednog prvenstvenog gubitka bodova, ovog utorka Nagelsmannova ekipa ispala je i iz nacionalnog kupa

Pred trenerom RB Leipziga Julianom Nagelsmannom teški su dani. Jer u samo desetak dana prosuo je prednost u Bundesligi, potom ispao iz njemačkog kupa, a već ovog vikenda čeka ga i težak ispit protiv minhenskog Bayerna.

Naravno, kada se bavi ovim poslom, jasno je da se svaki njegov potez gleda pod povećalom, pa ni kritike nisu rijetkost. Tako se nakon poraza kod Eintrachta (1:3) u osmini finala Kupa, našao na udaru Stefana Effenberga, legende njemačkog nogometa, a danas stručnog komentatora na TV stanici Sport1.

>> Pogledajte sjajnu akciju Danija Olma i njegov prvi gol u dresu RB Leipziga

Naime, Effenberg je bez pardona komentirao loš potez odnosno odmaranje velikog broja igrača, a sve kako bi odmorniji dočekali nedjeljni derbi s bavarskim velikanom. Jer u Frankfurtu su na klupi ostali golman Peter Gulacsi te najbolji igrač momčadi Timo Werner.

I onda se Effenberg nije mogao načuditi još jednom Nagelsmannovom potezu. Ako je već odmarao najbolje igrače, odnosno koristio igrače koji imaju manju minutažu, zašto Daniju Olmu, koji se u utakmici protiv Borussije pokazao kao pojačanje, nije dao priliku od prve minute? Jer golom u 68. minuti opravdao je status 'džokera', a što je mogao biti još u prvom dijelu dvoboja.

Ovako je RB Leipzig ostao kratkih rukava, a kako je Wernera uveo u 60. minuti, nije ga uspio ni pošteno odmoriti.

Nakon izlaska iz svlačionica izjavu je dao i bivši Dinamov igrač, Španjolac Dani Olmo.

'Naravno da smo razočarani rezultatom. Moramo naučiti iz pogrešaka i nastaviti naporno raditi. Još se borimo za dva trofeja - u Bundesligi i Ligi prvaka. Želimo biti bolji u nadolazećim tjednima'.