hokej na ledu

Ledena groznica u Sisku se nastavlja. Ovog vikenda počinje finalna serija domaćeg prvenstva

28.03.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Tko će, gdje i kada podići pehar prvaka Hrvatske u hokeju na ledu? KHL Sisak i KHL Madveščak Admiral moraju pobijediti u tri, od mogučih pet utakmica koje slijede

U subotu, 30. 03. 2024. godine s početkom u 18:30, Ledena dvorana Zibel bit će domaćin prve utakmice finala playoffa Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu između KHL Siska i KHL Medveščak Admirala. Serija, koja se igra do tri pobjede, predstavlja ključni trenutak hokejaške sezone 2023/24. za oba kluba od kojih će jedan podignuti pehar Prvaka Hrvatske u hokeju na ledu nakon treće pobjede. KHL Sisak, nakon pobjede u polufinalu protiv KHL Mladosti s rezultatom 2-1, ulazi u finale kao favorit obzirom na rezultate netom završene IHL i dobrom igrom.

U obrani će ključnu ulogu imati Puzić ispred pouzdanog Anderson ana golu, dok će napadačku snagu predvoditi Jarčov, Čanić i iskusni Kanaet. S druge strane, KHL Medveščak, postiže svoj prvi nastup u finalu nakon pet godina pobjedom nad favoriziranim KHL Zagreb s, također, 2-1 u seriji.

KHL Medveščak Admiral nije mirovao čekajući play oof PH već se je ozbiljno pripremio za njega. Slovenac Ogrizek, sa dva gola u posljednjoj utakmici polufinala, i Senzel, koji je zabio pobjednički gol u odlučujućoj utakmici pored golova svakoj utakmici serije, predstavljaju ključne igrače Medveščaka čija će igra uvelike biti ključ za ishoda svake utakmice.

KHLSisak želi vratiti pehar kući, nakon što mu je iskliznuo iz ruku prošle sezone te s njim ukrasiti bogate vitrine prepune duge povijesti sisačkog hokeja. Najmodernija Ledena dvorana u Hrvatskoj zaslužuje pehar naslova prvaka Hrvatske kao svjetlost daljneg napretak hokeja u Sisku i Hrvatskoj. Moramo priznati da je i Medveščak, ma koji prefix imao uz to ime, institucija hrvatskog hokeja usprkos petogodišnjem koprcanju u problemima koji su ih bacilli u stečaj da bi se vračali i, evo, dogurali do finala PH. I ovaj novi Medevščak Admiral vapi za trofeojom PH posebno kako su dobili “novi dom” pa bi uspjehom i osvajanjem PH okrunili muke padanja i radost dizanja.