KAKVA PODVALA

Lažni Togo gostovao u Bahrainu

15.09.2010 u 13:42

Bionic
Reading

Prošlog utorka, u Riffi su prijateljsku nogometnu utakmicu odigrali Bahrain i Togo. I ništa ne bi bilo tu čudno da Togo zapravo nije bio Togo, već lažni Togo. Štoviše, predsjednik togoanskog nogometnog saveza tvrdi da uopće ne zna tko je to igrao protiv Bahraina

Bahrain i tamošnja nogometna reprezentacija postali su žrtve nevjerojatne spletke zasad nepoznate osobe ili više njih. Naime, u Riffi je igrana prijateljska utakmica između Bahraina i Toga, ali se ispostavilo da su se pod imenom afričke reprezentacije skrivali nepoznati igrači. Čak je i Fifa pokrenula istragu zbog 'lažne' reprezentacije Toga.

Predsjednik togoanskog nogometnog saveza Seiyi Memene tvrdi da uopće ne zna koji su to igrači nastupili te tko je organizirao utakmicu protiv Bahraina prošlog utorka.

'Mi ne možemo slati igrače na prijateljske utakmice u inozemstvo bez dozvole Fife. Igrači koji su igrali prijateljsku utakmicu protiv Bahraina su lažni. Nismo slali nikakvu momčad niti nogometaše u Bahrain. Ti ljudi nam nisu poznati', kazao je AP-u Memene.

Tri dana prije utakmice protiv Bahraina, Togo je izgubio u kvalifikacijama za Afrički kup nacija protiv Bocvane, što je dodatno povećalo sumnju da su najbolji igrači Toga doputovali u Bahrain.

Vrlo loš nastup igrača Toga nas je iznenadio, pa smo naknadno otkrili da se radi o lažnoj postavi reprezentacije i grdno se iznenadili', kazao je jedan od članova bahrainskog nogometnog saveza.

Zanimljivo je da to nije prvi takav izlet Toga; naime, u kolovozu je dvogodišnju zabranu dobio Tchanile Bana, jedan od članova stručnog stožera togoanske reprezentacije, jer je skupinu igrača odveo u Egipat bez dozvole.

Zasad nije poznato tko je i kako dogovorio ovu utakmicu, no pretpostavlja se da se radi o nekome tko se lažno predstavljao kao Fifin agent ili nešto slično.