Cortina d'Ampezzo

Lara Gut-Behrami najbrža, novi težak pad u skijanju i dolazak helikoptera

28.01.2024 u 13:06

Bionic
Reading

Olimpijska i svjetska prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami pobjednica je petog Superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskoj Cortina d'Ampezzo

Drugoplasirana je bila Austrijanka Stephanie Venier (+0,21), a treća Francuskinja Romane Miradoli (+0,41).

Gut-Behrami, olimpijska pobjednica u superveleslalomu iz Pekinga 2022., prva je skijašica ove zime s više od jedne pobjede u superveleslalomu. Time je preuzela vodstvo u ukupnom poretku discipline.

Druga je u ukupnom poretku s 1014 bodova, te sada za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin (1209) zaostaje 195 bodova.

Gut-Behrami je to bila 21. pobjeda u karijeri u ovoj disciplini, koja je među aktivnim skijašicama najviše u Svjetskom kupu, više od Austrijanca Hermanna Maiera (24) i Amerikanke Lindsey Vonn (28).

Ukupno ima već 41 pobjedu u Svjetskom kupu, te je prestigla Pirmina Zurbriggena (40) na švicarskoj vječnoj listi, a rekorderka je Švicarka Vreni Schneider s 55 pobjeda.

Današnju utrku pokvario je pad Kanađanke Valerie Grenier, koja je, poput Shiffrin i Švicarke Corinne Suter, koje su pale u petak, evakuirana helikopterom.

Karavanu Svjetskog kupa za alpske žene u utorak čeka veleslalom na stazi Plan de Corones/Kronplatz, a za vikend u Garmisch-Partenkirchenu s ženskim spustom i superveleslalomom.