nije u duhu sporta

Kyrgios namjerno puštao poene Borni Ćoriću: Sramotna taktika na koju je ponosan

16.08.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Nick Kyrgios priznao je nakon meča protiv Borne Ćorića da je namjerno izgubio drugi set rezultatom 6:0 kako bi sačuvao snagu i prvi servirao u trećem te time došao do psihološke prednosti u odlučujućoj dionici igre...

Australski 23-godišnji tenisač radi gluposti ovog tjedna u Cincinnatiju, a njegovo cirkusiranje bilo je na vrhuncu u meču protiv Denisa Kudle, kada je teniske tenisice zaboravio u svlačionici, igrao nerezonske udarce kroz noge i neodogovorno opalio drugi servis 215 km/h na meč loptu protivnika.

  • +11
Nick Kyrgios Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nekako je Kyrgios prošao dalje i znao je da u sljedećem meču protiv Ćorića mora biti ozbiljniji, ali ni taj dvoboj ove srijede nije mogao proći bez kontroverzi.

Naime, nakon što je dobio prvi set u 'tie-breaku', Kyrgios je popustio u drugom i zatim odlučio izgubiti ga sa 6:0. Nakon tri izgubljena gema bez srama je dobacio svojem trenerskom stožeru da će 'tankirati' ostatak seta, a nije to skrivao ni nakon meča kojeg je ipak na kraju dobio 6:3 u trećem.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

'Znao sam da ću izgubiti drugi set pa nije bilo smisla natjecati se i trošiti energiju. Znao sam da ako izgubim set 6:0 da ću prvi servirati u trećem setu. To se na kraju pokazalo kao pametan potez,' tvrdi Nick Kyrgios kojem nije pretjerano bitno što javnost misli o njemu i njegovom ponašanju na terenu. U osmini finala igrat će protiv pobjednika meča Chunga i Del Potra...