SVE VODI PREMA TOME

Kylian Mbappe zabio PSG-u autogol! Novi prekid jasno je dao do znanja kako Parižani idu prema najgorem mogućem scenariju

09.04.2021 u 11:59

Bionic
Reading

Budućnost Kyliana Mbappea u PSG-u sve je neizvjesnija nakon novog prekida pregovora između dviju strana i nekako sve vodi prema rastanku

Francuski napadač postigao je dva pogotka Bayernu u Münchenu u pobjedi 3:2, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, ali je zato i zabio autogol čelnicima pariškog kluba, jer se ni dalje s njima nije dogovorio oko produženja ugovora.

Natezanje Mbappea i njegovog menadžera s PSG-om traje već mjesecima, francuski prvak ponudio mu je dvostruko povećanje plaće sa sadašnjih 18 na čak 37 milijuna eura koliko ima i najplaćeniji Neymar, ali mladi Francuz se i dalje opire, a ugovor mu istječe u ljeto 2022.

Uz Mbappea su se spominjali iznosi od 200-300 milijuna eura za odštetu, ali ta cifra će u ljeto drastično pasti, možda i na 100 milijuna eura, ukoliko PSG ne želi da ga u lipnju 2022. izgubi besplatno.

S Parka prinčeva dolaze i informacije kako su u PSG-u čak odlučni zadržati Mbappea i sljedeće sezone, makar on ne produljio, i oni ga zatim morali pustiti bez ikakve novčnae naknade, a to je sve realnija opcija.

  • +17
FC Bayern - PSG, Liga prvaka, 7.4.2021. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Prema zadnjim vijestima pregovori su prekinuti, a nije poznato kada će se nastaviti. Možda Mbappe čeka da vidi kako će završiti ova sezona, jer u najgorem scenariju PSG sljedeće sezone ne bi igrao ni Ligu prvaka. To je u slučaju da ne završi među prva tri u prvenstvu (i ne osvoji LP), a aktualni prvak je zasad drugi, samo dva boda udaljen od pada na četvrto mjesto.

Naravno, postoji i idealan scenarij, da PSG s Mbappeom osvojio novo prvenstvo i Ligu prvaka, a onda bi možda i mladi golgeter bio sretniji i spremniji za nastavak suradnje...