NOGOMETNI GLOBUS

Kuže srušio Cicu, Jong pokazao put Biliću

25.05.2010 u 22:15

Bionic
Reading

Tijekom večeri odigrano je sedam prijateljskih dvoboja nogometnih reprezentacija. U najzanimljivijim dvobojima za hrvatsku javnost Sjeverna Koreja remizirala je s Grčkom, a obračun hrvatskih trenera u Podgorici otišao je na stranu gosta

Grčka, najozbiljniji protivnika Hrvatskoj u idućim kvalifikacijama, je odmjerila snage sa Sjevernom Korejom, a nepoznanica iz Azije uspjela je izvući 2:2. Grci su dva puta vodili, ali pogotke Katsouranisa i Charisteasa poništavao je dvostruki strijelac Tae Se Jong. Napadač japanske Nagoye i inače je najbolji strijelac komunističkog djela korejskog poluotoka.

Cico Kranjčar je prvi put izveo svoju Crnu Goru pred publiku u Podgoricu a sa druge strane mu se našao dugogodišnji suigrač iz Dinama Josip Kuže. Za Crnogorce nije igrala zvijezda Fiorentine Jovetić, ali s Vučinićem, Vukčevićem i ostalima bili su apsolutni favoriti.

Ipak, Kužeova Albanija potvrdila je kvalitetu, sačuvala svoju mrežu i u 79. minuti zabila jedini gol na susretu. Strijelac je bio Hamdi Salihi iza kojeg je odlična sezona u dresu bečkog Rapida. On će u predstojećim kvalifikacijama biti udarna igla Kužeove Albanije.

Ljubiteljima atraktivnog nogometa dužni su ostali predstavnici Kameruna i Nigerije koji su u ne suviše zahtjevnim ogledima ostali bez postignutog pogotka.

REZULTATI PRIJATELJSKIH UTAKMICA:

Kamerun - Gruzija 0:0
Nigerija - S.Arabija 0:0
Grčka - Sjeverna Koreja 2:2 (Katsouranis 3, Charisteas 48/Jong 23, 51)
Ukrajina - Litva 4:0 (Alijev 11, 17, Ševčenko 69-11m, 79)
Armenija - Uzbekistan 3:1 (Mitarjan 5, Manučarian 15-11 m, 26/Geinrich 67)
Crna Gora - Albanija 0:1 (Salihi 79)
Irska - Paragvaj 2:1 (Doyle 7, Lawrence 39/Barrios 58)