DINAMO O LEGENDI:

'Kuže je bio velik čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag!'

16.06.2013 u 22:03

Bionic
Reading

Dinamo je na svojoj službenoj stranici obavijestio navijače da je preminuo legendarni igrač i trener Josip Kuže, koji je u nedjelju izgubio bitku s leukemijom

Kuže je u 61. godini života izgubio u nedjelju u bolnici Merkur bitku protiv teške bolesti. Vijest je to koja je jako rastužila sve sportske djelatnike, kao i nogometne navijače, a na svojim se stranicama oprostio i GNK Dinamo.

'Teško je u ovim trenucima vjerovati da je naša legenda, velik igrač i prije svega velik čovjek koji je ostavio neizbrisivi trag u modrome klubu, izgubio bitku života. S ponosom samo možemo reći da će Joža zauvijek ostati upisan u povijest našeg Dinama. GNK Dinamo na čelu s Upravom, igračima i stručnim stožerom ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg Josipa,' stoji na službenoj stranici nogometnog kluba Dinamo.

Podsjetimo, Kuže je igrao u Dinamu od 1971. do 1981. i u tom je razdoblju u 384 nastupa zabio 14 pogodaka i osvojio Kup Jugoslavije. U dva je navrata bio trener na Maksimiru. Trenirao je onu legendarnu generaciju sa Šukerom i Bobanom 1989. godine, a zatim 15 godina kasnije odveo Dinamo do naslova hrvatskog prvaka godinu nakon što je klub igrao u 'ligi za ostanak'.

Tijekom trenerske karijere Kuže je također vodio momčadi Croatia Sydney, Borac Banja Luka, BSK Slavonski Brod, Rotweiss Erfurt, FC Mainz, Gamba Osaka, NK Zagreb, FC Chemnitz, NK Inter Zaprešić, HNK Rijeka, NK Varteks, JEF United, Tianjin Teda te je bio izbornik Ruande (2007-2008) i Albanije (2009-2011).