OKRŠAJ U MADRIDU

Kup kralja - sudar Reala i Atletica za spas sezone

17.05.2013 u 12:10

Bionic
Reading

Atletico je ostvario plasman u Ligu prvaka što sezonu čini uspješnom, dok je Realu ovo jedina prilika za osvajanje trofeja. Njihovu su planovi na početku sezone bili puno, puno ambiciozniji

Finale španjolskog kupa tradicionalno se igra na neutralnom terenu, ali kako su ove sezone nastup u završnici izborila dva kluba iz glavnog grada napravljen je svojevrstan kompromis. Čelnici Reala, Atletica i Španjolskog nogometnog saveza složili su se kako bi najbolje bilo igrati negdje u Madridu, a na kraju je izbor zbog većeg kapaciteta pao na Realov Santiago Bernabeu. Službeno Real danas neće biti domaćin na svom stadionu, te je svaki klub dobio po 30 tisuća ulaznica za svoje navijače, dok je ostatak od 24 tisuće pripao Španjolskom nogometnom savezu.

Sve najave utakmica, prognoze te usporedbe tečajeva možete pronaći na portalu Dvoznak.com

Dva najveća madridska kluba danas će po peti puta u povijesti međusobno igrati finale Kupa (prethodno su igrali: 1960., 1961., 1975. i 1992.), a iznenađujuće uspješniji je dosada bio Atletico koji je tri puta iz finala s Realom izašao kao pobjednik.
Real Madrid sezonu će završiti na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, trofej Lige prvaka također neće osvojiti i današnji finale predstavlja posljednju priliku za Kraljeve kako bi ove sezone došli bar do jednog trofeja.

'Bez obzira što je ovo "najmanji trofej" maksimalno smo spremni i želimo ga osvojiti. Ključan će biti ulazak u utakmicu, uđemo li u nju žestoko kako mi znamo i odigramo li na našoj visokoj razini znamo da ćemo osvojiti kup', najavio je finale u razgovoru za klupsku televizijsku postaju Cristiano Ronaldo.

Na upit o osobnim ambicijama Portugalac je bio poprilično skroman.

'Osobno utakmici pristupam kao i svakoj drugoj, u mojoj glavi svaki susret predstavlja svojevrsni finale. Što se mojih ambicija tiče one su uvijek iste, želimo pomoći Realu koliko god to mogu, bilo dobrom igrom, asistencijama ili golovima. Uoči finala kupa iznimno sam miran, a vidim da niti kod mojih suigrača nema nervoze što je pozitivan znak.'

Ovog tjedna povrede su sanirali Marcelo i Sergio Ramos što znači kako je jedini igrač na kojeg danas ne može računati Jose Mourinho francuski branič Raphaël Varane.

FALCAO
Real u utakmicu ulazi u statusu favorita, zbog svoje povijesti i trenutnog igračkog kadra


Atletico je ligaški dio sezone završio na mjestu iza Reala, ali u crveno-bijelim redovima vlada zadovoljstvo postignutim, nakon dugih godina posta i drugi će madridski klub zaigrati u najprestižnijem europskom natjecanju. Iako je Atletico odigrao sjajnu sezonu, jedinu mrlju predstavljaju porazi od dvije vodeće momčadi (Real i Barcelona) protiv kojih nije osvojen niti jedan bod.

S Atleticove strane finale je kratko najavio Radamel Falcao Garcia.

'Real u utakmicu ulazi u statusu favorita, zbog svoje povijesti, trenutnog igračkog kadra, ali to nas niti najmanje ne zabrinjava i uvjereni smo kako imamo svoje šanse.'

Novinare je, međutim, mnogo više zanimalo hoće li ovo biti Falcaova posljednja utakmica u Atleticovom dresu na što je Kolumbijac dao zanimljiv odgovor.

'Isto se pričalo i lani kada smo igrali u finalu Europske lige kako je to moja posljednja utakmica u Atleticu, a eto, ja sam još uvijek ovdje. Ja imam još tri godine ugovora s Atleticom i što se mene tiče mogu ih odraditi do kraja.'

Posljednjih dana lakših problema s ozljedom imao je standardni veznjak Mario Suarez koji je čak radio po posebnom programu, ali prema trenerovim riječima on će biti spreman zaigrati od prve minute. Ista je situacija i sa Ardom Turanom kojega je Simeone nakon oporavka od ozljede počeo polagano uvoditi u sastav i koji bi danas trebao zaigrati zajedno sa Diegom Costom i Kokeom iza najisturenijeg Falcaa.