stigao u Cedevitu Junior

Kruno Simon odbio unosnu ponudu iz Rusije i vratio se u rodni grad Zagreb: Nije bila lagana odluka, ali...

25.09.2022 u 12:37

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša i dvostruki prvak Europe, Krunoslav Simon, pojačao je redove Cedevite Junior s kojom je potpisao ugovor na godinu dana, objavio je u nedjelju zagrebački košarkaški klub na svojim stranicama

Iskusni 37-godišnji reprezentativac Krunoslav Simon nakon fenomenalne europske karijere, u kojoj je posljednje dvije godine osvojio naslov prvaka Europe s Anadolu Efesom, odlučio se vratiti u svoj rodni Zagreb. No, iako se pisalo kako bi mogao zaigrati za novog prvoligaša KK Dinamo (bivši KK Rudeš) to se ipak nije dogodilo...

Krilni igrač visok 197 cm već ima iskustvo s glavnim trenerom Damirom Mulaomerovićem iz reprezentacije, i iz igračkih dana kad su dijelili svlačionicu u KK Zagrebu.

Nakon Zagreba, Simon je svoje prvo inozemstvo iskustvo imao u Unicaji kod nekadašnjeg trenera Cedevite, Jasmina Repeše. Jednu sezone se zadržao u Španjolskoj, nakon toga odlazi u Lokomotiv Kuban na dvije godine. Ugovor s s talijanskim Olimpia Milanom potpisuje 2015. godine i u tom klubu ostaje dvije godine, nakon toga potpisao je za turskog velikana.

Sa svojim iskustvom, koje je stekao na najvišoj razini, donijeti će puno toga izvan parketa mladoj ekipi Cedevite Junior. S takvim iskustvom može puno ponoći mladim igračima na koji način mogu postati bolji igrači i da bude idol ostalim mladim igračima u omladinskom pogonu, ističe KK Cedevita Junior.

'Kao što već znate odlučio sam karijeru nastaviti u jednom od zagrebačkih klubova. Nije bila lagana odluka, ali na kraju sam se odlučio za Cedevitu Junior. Odlučio sam se za Cedevitu Junior jer mislim da je klub vrhunski uređen, da je u klubu dobra atmosfera i rade puno s mladim igračima. Ja se nadam da s mojim iskustvom mladim igračima mogu pomoći i da budemo što bolji. Ja sam sretan što se priključujem Cedeviti Junior, sigurno je to klub koji ima ambicije, ambicije imam i ja, iako imam 38 godina. Baš se veselim ovoj suradnji i sezoni koja je pred nama', izjavio je Simon koji je imao i nekoliko inozemnih ponuda od kojih je najbolja bila ona iz Rusije. Navodno ga je silno želio Lokomotiv Kuban.

No, umjesto jako dobre zarade i povratka kući - presudila je ljubav prema rodnom Zagrebu.