radi čuda u uae-a

Kruno Jurčić otišao daleko od Hrvatske i pronašao sredinu u kojoj se sjajno snalazi, ali i u kojoj ga očito jako cijene

09.11.2020 u 20:57

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a danas nogometni trener, 50-godišnji Krunoslav Jurčić 'povukao' se na Bliski Istok, gdje radi sjajan posao

Kruno Jurčić skromni i radišni nogometni stručnjak, koji je imao peh pa vodio Dinamo u vrijeme kada se trenerima 'brisalo pod', udaljio se od Hrvatske ali ne i nogometa.

Na svu sreću, jer nakon što se posljednjih godina skrasio na Bliskom istoku, prvo u Saudijskoj Arabiji, a sada i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Jurčić ostvaruje zapažene rezultate.

U sezoni 2018/19 vodio je Bani Yas, a potom je od 2019. godine u klubu Al Nasr.

Ove sezone u pet početnih kola, Jurčićeva momčad ima četiri pobjede i jedan remi, a osim što je na visokom drugom mjestu, s dva boda zaostatka za vodećih Sharjahom, Jurčićeva se momčad može pohvaliti i velikom efikasnošću. U posljednje tri utakmice upisala je pobjede 3:0, posljednju u nedjelju protiv Hatte.

No, je li momčad spremna za najviše domete, vidjet ćemo 20. studenog, kada Jurčić gostuje kod lidera prvenstva, Sharjaha.

Tijekom trenerske karijere, Jurčić je u tri navrata vodio Dinamo, bio je i trener u Puli, Slaven Belupu, Lokomotivi i Mariboru, a bio je i član stožera Igora Štimca u hrvatskoj reprezentaciji.

2016. godine Jurčić je bio trener u turskom Adanasporu, a potom 2017. godine odlazi u Saudijsku Arabiju gdje je vodio B reprezentaciju. Godinu potov vodio je Al Nassr, da bi od 2018. preselio u Ujedinjene Arapske Emirate.

Jurčić je očito i na primjeru Zlatka Dalića naučio kako doći do priznanja, odnosno cilja. Jer u tom dijelu svijeta nije važno tko stoji iza tebe, već koliko znanja imaš.