POVIJESNA UTAKMICA

Kresinger Cibaliju doveo pred finale kupa

05.04.2011 u 20:29

Bionic
Reading

Cibalia je u prvom polufinalnom dvoboju nogometnog Kupa Hrvatske svladala Varaždin rezultatom 1:0 i tako si stvorila lijepu zalihu uoči uzvrata u baroknom gradu za 15 dana

Cibalia je pred oko 2.500 navijača dočekala Varaždince, a trenutak odluke došao je u 31. minuti kada je Dino Kresinger primio loptu u protivničkih 16, oslobodio se čuvara Kvesića i pogodio mrežu kluba u kojemu je započeo seniorsku karijeru.

Vinkovčani su nastavili prijetiti, ali udarce Lučića i Bartolovića sjajno je obranio vratar Varaždinaca Krklec. Još je jednom opasna, ali i neprecizan, bio Kresinger, a prednost je mogao povećati i Vitaić.

Varaždin je do posljednjih 15 minuta bio pretjerano suzdržan, no i gosti mogu žaliti za konačnim rezultatom. U 74. je Glavica promašio s 15-ak metara,a dvije minute kasnije Aganović je u polukontri težio individualnom rješenju umjesto da proigra izvrsno postavljenog Glavinu i najveća prilika 'bumbara' otišla je u nepovrat.

Uzvrat je 20. travnja u Varaždinu a ovaj dvoboj će ostati upamćen i kao prva nogometna utakmica u Hrvatskoj koju su navijači mogli gledati u izravnom internetskom prijenosu. Bravo za Vinkovčane, uz Bosut se rađaju vrlo zdrave inicijative koje će, nadamo se, uskoro uroditi plodom i na financijskom planu i po pitanju imidža kluba.