BAGNAIA SLAVIO U INDONEZIJI

Krenuo je s 13. mjesta u utrku, ali iskoristio je pad lidera Martina i preuzeo vodstvo

15.10.2023 u 14:00

Bionic
Reading

Talijan Francesco Bagnaia (Ducati) pobijedio je u nedjelju na Velikoj nagradi Indonezije i vratio vodstvo u MotoGP Svjetskom prvenstvu koje je od dan ranije držao Španjolac Jorge Martin, koji je pao dok je bio na čelu utrke.

Španjolac Maverick Vinales (Aprilia) osvojio je drugo mjesto ispred Francuza Fabia Quartararoa (Yamaha) na stazi Mandalika na kraju vrlo napete utrke koja je imala više dramatičnih događaja.

Martin (Ducati-Pramac), koji je dan ranije nakon novog uspjeha u sprintu, četvrtog uzastopnog, smijenio Bagnaiu s mjesta lidera Svjetskog prvenstva, u nedjelju se činio na dobrom putu do pobjede, no u 14. krugu, kada je bio tri sekunde ispred svojih progonitelja, napravio je pogrešku i pao.

Bagnaia, koji ponovno preuzima mjesto lidera, uspio je pobijediti startajući s 13. pozicije.

Prvak Bagnaia vratio se na vrh poretka vozača s 346 bodova, s Martinom (328) na drugom i Bezzecchijem (283) na trećem. ​Samo 14 vozača od 21 završilo je Grand Prix nakon padova, posebice šesterostrukog MotoGP svjetskog prvaka Marca Marqueza, koji bi ipak želio donijeti posljednji uspjeh Hondi prije odlaska sljedeće sezone u Ducati-Gresini.

Sljedećeg tjedna je VN Australije.