BORBA ZA DEVETKU

Kramarić: Odličan je Čop, ali ja nisam druga Dinamova špica

21.07.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Povratnik u Dinamovo jato Andrej Kramarić u prvom je startu sezone upisao dva prvenstvena gola i bez zadrške najavio kako spreman očekuje nove prilike kojima se planira etablirati kao prvi izbor trenera Jurčića za poziciju usamljenog napadača

Andrej je jedan od najboljih strijelaca u povijesti Dinamove omladinske škole, ali kontinuitet seniorskih nastupa u matičnom dresu još uvijek čeka. Kramarić je nastupio u sve četiri Dinamove službene utakmice ove sezone ali u prva tri ogleda ulazio je sklupe i ukupno upisao skromnih 37 minuta. trebao je pucati odlučujući penal u raspucavanju protiv Hajduka u sueprkupu, ali do pete serije nije ni došlo.

Naviknut na strpljenje dočekao je ogled protiv Zadra u kojemu je prvi puta nakon povratka iz Lokomotive započeo dvoboj i neuvjerljivi Dinamo spasio je s prva dva gola na utakmici. Teško je reći da je apsolutno briljirao, ali realizacija je 'sjela' i 22-godišnji napadač ponovno je u sasvim vedrom tonu.

Prva dva gola zadru zabio je Kramarić, a trećega Čop


'Puno mi znače ovi golovi, uspio sam probiti led,' počinje za Sportske novosti 'plavi 9' i spremno se prihvaća tema vezane uz minutažu.

'Iznimno mi je važno da igram svoju poziciju. Dakle, niti na lijevom niti na desnom krilu već u sredini špice gdje sam igrao protiv Zadra. Tamo sam najbolji i najkorisniji, tako je bilo kroz cijelu karijeru iako me se selilo po raznim pozicijama u ofenzivnom redu,' kaže Kramarić i osvrće se na glavnog konkurenta za poziciju špice Duju Čopa.

'Jasno je da je on u prednosti jer se dokazao u Dinamu dok sam ja još bio na posudni u Lokomotivi. Ali sezona donosi puno izazova i bit će dovoljno prilika za obojicu da pokažemo formu i znanje. Ne prihvaćam u svojim razmišljanjima da sam druga špica, mislim da je to ljudski i sportski. Svako će se boriti za sebe, a na kraju će odlučiti trener,' završava Kramarić koji je prve službene golove za Dinamo zabio prije četiri godine. Od tada do danas nakupio ih je 19.