FAN KLUB U ČEŠKiM KRAMYMA

Kramarić im ispunio želju sa 113 golova, a sada mu stavili novi 'ludi' cilj

Bionic
Reading

Iako je Bayern u šestoj minuti već vodio 2:0 u Sinsheimu, samo dvije minute kasnije na scenu je stupio hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić. U 8. minuti upisao je asistenciju Beieru, a potom je zabio tri gola, za potpuni preokret i pobjedu Hoffenheima 4:2

Navijački klub hrvatskog nogometnog reprezentativca Andreja Kramarića u malom češkom selu Krámy još više obožava svog junaka, ali je ostao u šoku i nevjerici. Jest, Kramarić je ispunio riječ, zabio je obećanih 113 golova u Bundesligi. Međutim, ovaj je podatak u utakmici Hoffenheima i Bayerna vrijedio samo 17 minuta. Za hat-trick su Česi bili – nespremni.

Priznao je Kramarić prošlog ljeta u velikom razgovoru za tportal kako se više ne sjeća što ova brojka 113 znači. Bolje da ne zna, nema ništa zajedničkog s nogometom. Da znaju treneri, čak i 'mladac' Julian Nagelsmann imao bi kosu sive boje.

Tko želi, neka izvoli te traži u češko-hrvatskom rječniku izraz 'panák'...

Kako je Krama proljetos nizao golove te prije dva tjedna došao do 112 bundesligaških golova, tako su se u Kramyma pripremali za 'taj' pogodak.

Uoči Hoffenheimove utakmice u Darmstadtu napravljen je transparent, izvadio se pokoji dres i šal, naravno i hrvatska zastava – 'ajde na fotkanje jer 'naš' će Andrej sigurno zabiti'.

Na malonogometnom terenu, kramskom 'Nou Campu', i na drugim mjestima okupili su se Kramini fanovi. Ispalo je 6:0 za Hoffenheim, ali je hrvatski napadač isporučio – dva asista.

>> Češki obožavatelji po njemu imenovali ulicu, a sada ih Andrej Kramarić iznenadio prekrasnim božićnim poklonom

Ove su subote svi kramski nogometaši otišli u susjedno selo Velká Lečice na prvenstvenu utakmicu IV. razreda općine Příbram, takozvanu 'prašumsku' ligu. Tamo su okosnica momčadi, a u goste im je stigao lider Prostřední Lhota.

Znali su svi, Hoffenheim na poluvremenu gubi od Bayerna 1:2. Ostala je Lečice s desetoricom igrača nakon 'crvendaća' nesretno poražena 2:3 golom u sudačkoj nadoknadi. Ipak svejedno, buljili su svi u mobitele i a kad tamo Krama zabija - jedan, dva, tri...

Ukupno 115 golova u Bundesligi za konačnih 4:2 i pobjedu momčadi iz Sinsheima!

Postojao je jedan ludi plan: doći će Krama na početku tekme do žutog kartona, kada zabije, skinut će dres kako bi dobio drugi žuti i tako završio sezonu sa željenih 113 zgoditka. Zbilja je Kramarić mahao dresom, ali tek poslije hat- tricka čime je Kramyma pomrsio račune…

'Nakon 68. minute cijelih je sedamnaest minuta bio tamo, ali ne žalimo. Utrpati tri gola velikom Bayernu nevjerojatan je podvig, zato je Krama naša junačina. Neka samo tako nastavi na Euru u hrvatskom dresu', rekao je Václav Matějka, predsjednik Kraminog Fan Cluba.

Čarobna brojka u Krámyma ni slučajno nije ugašena, jedna nada još tinja: 113 nastupa za Vatrene. Ostvarivo je.

Ili 113 golova za Vatrene...

Vječna će biti ljubav malog češkog sela prema Andreju Kramariću.

A s obzirom na to da znaju i kako hrvatski nogometni španer uskoro očekuje prinovu u obitelji, unaprijed šalju čestitke!

  • +2
Kramarić je poslao svojim obožavateljima u Češku nekoliko dresova Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Miroslav Streleček