teška ozljeda

Kraj sezone za najskupljeg nogometaša Reala; zbog njega su 'kraljevi' stopirali transfer Luke Modrića

06.03.2020 u 09:29

Bionic
Reading

Eden Hazard (29) stigao je u Real Madrid u srpnju 2019. godine iz Chelseaja za 100 milijuna eura. Dočekan je kao spasitelj, no sasjekle su ga ozljede. Odigrao je samo 15 utakmica ove sezone za 'kraljeve' i sada je zbog loma noge završio na operaciji u Dallasu...

Trener Real Madrida Zinedine Zidane jednostavno ne može vjerovati kakve su ga sve nevolje snašle u posljednjih nekoliko dana. Najskuplji igrač 'kraljeva', belgijski reprezentativac Eden Hazard (29), izgubljen je do kraja sezone, a do sada je igrač kojeg su platili 100 milijuna eura odigrao samo 15 utakmica u svim natjecanjima i zabio tek jedan jedini gol!

Hazarda su sasjekle ozljede, stradao je protiv PSG-a u Ligi prvaka još u studenom prošle godine, a u klubu su se odlučili za konzervativnu metodu liječenja, što se pokazalo kao pogreška. Povratak na teren čekalo se puna tri mjeseca, a kada se konačno vratio na travnjak potrajao je tek - dvije utakmice.

Hazard je tako u četvrtak uspješno operirao slomljenu fibulu desne noge, te je za njega klupska sezona završena. Belgijski reprezentativac operiran je u Dallasu, a odlazak u SAD iskoristio je da pogleda NBA utakmicu i druži se sa zvijezdama Dallas Mavericksa. Razmijenio je dres s Lukom Dončićem koji je u Maverickse stigao baš iz Real Madrida, a njihovo je druženje popratio i srpski div, 224 centimetra visoki Boban Marjanović. Susret Hazarda i Marjanovića bio je poprilično smiješan jer je Srbin od njega viši za čak pola metra!

U Realu baš i nisu bili sretni tim Hazardovim 'izletom', jer došao je na rizičnu operaciju, a ne kao 'navijač' na košarkašku NBA utakmicu, navodno su ga i prekorili zbog toga, ali... Za njega je klupska sezona sigurno završena, oporavak će trajati najmanje tri mjeseca pa je realno da će najbolji belgijski nogometaš propustiti i Euro 2020.!

U isto vrijeme je na Santiago Bernabeu upaljen alarm za uzbunu jer su na lijevom krilu ostali samo s jednim igračem - 19-godišnjem Viniciusom Juniorom! Asensio je još ranije izgubljen zbog ozljede ligamenata koljena, a sada su ostali i bez Hazarda. Zato je Zinedine Zidane zatražio od klupskih čelnika da stopiraju neke od najavljenih ljetnih transfera, a među njima je i onaj kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića (36).

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Zidane jednostavno ne želi ništa riskirati, a Luka Modrić mu je sada među glavnim prioritetima jer Real do kraja sezone čeka teška i neizvjesna borba za naslov prvaka španjolske i sama završnica Lige prvaka. Modriću ugovor s Realom završava krajem lipnja 2021. godine i Zidane je navodno od klupskih čelnika tražio da našem kapetanu ponude novi ugovor '1+1 godina' kojim bi on vrlo vjerojatno i završio karijeru na Santiago Bernabeu.

No, Modrić je na meti nekoliko europskih velikana koji bi ga i u veteranskim godinama vrlo rado vidjeli u svojim redovima, a ima i otvoreni poziv iz američke MLS lige. David Beckham i njegov Inter Miami ozbiljno su 'zagrizli' i nitko se ne bi trebao čuditi da Modrić karijeru nastavi 'preko bare' jer su pregovori oko njegovog dolaska na Floridu navodno već započeli. Ali, samo ako ga Real odluči prodati ovog ljeta, a to je za sada - stopirano...