KREĆE SERIE A

Kovačićev Inter niti u top 5 kandidata za naslov

24.08.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Zadnja među ligama petice, konačno počinje i Serie A, nakon dugo vremena ponovo prepuna hrvatskih igrača, a veliki je favorit za naslov ponovo Juventus. U vrhu je i Radoševićev Napoli, dok su šanse Jedvajeve Rome i Kovačićevog Intera nešto manje

Kada smo na našem portalu Tribina.hr pitali koliko su jake talijanske momčadi, rezultati su ispali vrlo zanimljivi. Na samom vrhu ističe se Juventus, iza njega slijede Napoli i Milan koji bi se morali boriti za drugo mjesto, a od ostalih se ekipa ističe Fiorentina. Jedvajeva Roma i Kovačićev Inter po mišljenju naših korisnika nisu još dovoljno jaki kako bi se borili za sam vrh.

Juventus je na vrhu, a Roma i Inter dijele šesto mjesto


U svojoj analizi, to je objasnio korisnik Lacko94:
'U uži krug "favorita" spadaju Juventus, Milan, Napoli, Inter, Fiorentina, dok Roma i Lazio gledaju iz prikrajka kako pomrsiti račune ostalima. Juve je i ove godine veliki favorit za Scudetto. Obrana i veza su im najbolje u ligi, a napad među najbolja tri. Na klupi im diktira vrhunski motivator Mister Conte. Doveli su Teveza, Llorentea i Ogbonnu, 3 fantastična igrača koja će ih podići na još veći nivo i približit određenim ciljevima. Prošlog je vikenda igran Sperkup gdje je Juve jasno i glasno poručio svima u Europi i Italiji da ih se moraju bojati.

Napoli i Milan će u žilavu borbu za 2. mjesto. Mala prednost ide Napoliju. Napoli se odlično pojačao, njihove redove su nadopunili velikani poput Higuaina, Callejona, Mertensa, Reine... No imaju jedan problem, a to je odlazak njihovog vođe, glavnog igrača, i igrača koji je 2-3 sezone nosio ovaj klub na leđima, a to je Edinson Cavani. Teško će bilo koji igrač nadopunit njegov nedostatak. Napoli je uvijek opasan i definitivno im je cilj Scudetto. Milan je oslabljen, no kad je Milan loš on je i najbolji, njih je teško pokolebat, to je klub velikan i on je u krugu favorita vječno. Njihov napad predvodi Super Mario, iza njega je budući superstar El Shaarawy, veza i obrana su im malo slabiji faktor u momčadi.

Roma i Fiorentina su naporono radile ovo ljeto te ga dobro odradile. Roma je kratko i jasno odradila prelazni rok, najslabiji dio (obranu) je popunila odličnim Benatiom i Maiconom, te našim Jedvajom kojem želim svu sreću svijeta. Fiorentina je dovela šampiona Gomeza, ali ostala bez odličnog Jovetića. Na klupi im je odlični Montella koji radi čuda gdje god stigne. Inter ove sezone igra samo Serie A pa će biti jako motivirani i usredotočeni samo na nju i to im je najveća snaga. Također im je došao veliki stručnjak na klupu, Mazzari.'

Bilo kako bilo, očekuje nas zanimljiva sezona u Italiji, prepuna šansi za hrvatske igrače, kojih je ponovo mnogo...