pep je krenuo u akciju

Kovačić u senzacionalnom transferu napušta Chelsea; traju pregovori s velikanom

01.06.2023 u 08:17

Bionic
Reading

Na Stamford Bridgeu su se odlučili na drastične rezove, novi trener Mauricio Pochettino objavio je listu igrača na koje ne računa za sljedeću sezonu, a na njoj je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (29). No, Kova nema razloga za brigu

Mateo Kovačić (29) s Chelseajem ima ugovor do ljeta 2024. godine, no sad je kristalno jasno da ga neće odraditi do kraja jer ga novi trener Mauricio Pochettino ne vidi u svojim planovima.

Takva se mogućnost još i ranije najavljivala, a engleski mediji navode kako bi Kovačića u svojoj momčadi vrlo rado vidio bivši trener Chelseaja Thomas Tuchel koji je preuzeo Bayern. No, nije momčad iz Münchena jedina u kojoj bi naš 'vatreni' mogao nastaviti karijeru. Za njega su se opasno 'zapalili' i velikani iz Manchestera, United i City.

Koliko je priča ozbiljna govori i to da se ekspert za transfere Fabrizio Romano bavio Kovačićevim odlaskom iz Chelseaja. A njegove su se informacije najčešće pokazale točnima.

  • +12
Manchester City - Chelsea, engleska liga, proslava titule, 21.5.2023. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Dakle, dobro obaviješteni Romano tvrdi da bi Mateo Kovačić mogao otići u Manchester City!

'Manchester City započeo je konkretne pregovore o potpisivanju Matea Kovačića ovoga ljeta. Posljednjih nekoliko dana vode se intenzivni i vrlo pozitivni razgovori s igračevim zastupnicima po pitanju osobnih uvjeta prelaska. Chelsea je spreman prodati Kovačića kao dio obnove momčadi na sredini terena. Razgovori će se uskoro nastaviti', tvrdi Romano.

Tako će Kovačić, koji je u Chelsea stigao u ljeto 2018. godine iz Real Madrida za 45 milijuna eura, ponovno promijeniti sredinu. Za 'bluese' je Kova odigrao 221 utakmicu u svim natjecanjima i zabio šest golova te osvojio Ligu prvaka 2021. godine, Europsku ligu 2019. godine, UEFA Superkup 2021. te FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2021. godine.

Engleski mediji tvrde kako u Chelseaju navodno nemaju ništa protiv prodaje hrvatskog veznjaka, a Pep Guardiola treba zamjenu za kapetana Ilkaya Gundogana koji bi po isteku ugovora mogao napustiti Etihad.