ŠTO PRIJE ZABORAVITI

Kovačić sigurno nije dobro spavao zbog – ovog!

24.09.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Mateo Kovačić po prvi je put istrčao od prve minute u dresu Reala u gostima kod Athletica. Igrao je solidno, no žalit će za čistom prilikom koju je propustio pretvoriti u pogodak...

Mladi 21-godišnji veznjak otkad je stigao u Madrid nastupa na svakoj utakmici 'kraljevskog kluba', no ove srijede po prvi je put zaigrao od prve minute i to na teškom gostovanju na San Memesu, što dovoljno govori koliko mu vjeruje Rafa Benitez.

Kritike nakon susreta na Kovačićevu igru u Španjolskoj su pozitivne, stručnjaci kao i ljubitelji nogometa hvale njegov nastup na jednom od najtežih terena u Primeri.

No, Mateo ima za čim i žaliti. Naime, u prvom poluvremenu dvaput se našao u odličnim prilikama i dvaput ga je Iraizoz nadmudrio. Prvi put je pucao iz okreta pod gredu u 37. minuti, no vratar Athletica našao se na pravom mjestu i izbio u korner. Nekoliko minuta kasnije bio je potpuno sam u čistoj prilici, no opet nije uspio svladati golmana.

Ipak, trener Reala ništa mu nije zamjerio.

'Jako je kvalitetan i dinamičan. Poznajem ga još iz talijanske lige i znam što nam može dati,' osvrnuo se Rafa Benitez na nastup svog mladog ljubimca u trijumfu 2:1 kojim se Real vratio na vrh Primere.