PLAN PROPAO

Kovačić je danima pripreman za ono što ga čeka, ali sve je bilo uzalud!

25.12.2017 u 08:58

Bionic
Reading

Španjolska Marca iz svojih izvora saznaje kako je Zinedine Zidane odlučio dodijeliti posebne zadatke Mateu Kovačiću na El Clasicu još za vrijeme klupskog SP-a u Abu Dhabiju, no plan se na kraju pretvorio u fijasko...

Uloga 24-godišnjeg hrvatskog veznjaka u subotnjem dvoboju Reala i Barcelone i dalje je jedna od glavnih tema u španjolskim medijima, a dnevnik Marca tvrdi kako je Zidane pripremao našeg reprezentativca za posebne zadatke punih desetak dana.

  • +13
Primera, 17. kolo: Real M. - Barcelona Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA

Kovačiću je objašnjeno da će se od njega tražiti da ukroti Lionela Messija i razbije napade Barcelone još za vrijeme Fifinog klupskog SP-a u Abu Dhabiju, a jedini problem u pripremi utakmice bila je ozljeda koja ga je puna dva mjeseca držala izvan terena.

Zbog toga je Realov stručni stožer od Matea u Abu Dhabiju tražio rad na fizičkoj pripremi te su osmislili specifičan plan kako bi u punoj formi dočekao utakmicu koja je trebala vratiti Real u borbu za naslov prvaka, što im je i uspjelo.

No, na terenu plan se u potpunosti izjalovio. Kovačić je možda dobro odigrao svoju ulogu u prvom poluvremenu, ali u drugom je pogriješio kod prvog pogotka Barcelone, a kasnije je Real samo tonuo sve dublje. Zbog toga je danas Zinedine Zidane pod žestokim kritikama jer je žrtvovao Isca za taktičku ideju koja se nije isplatila, a Mateo je među onim igračima koji su dobili vrlo nisku ocjenu za svoj nastup u El Clasicu...