PRVACI SE VEĆ ZNAJU?

Ljubitelji nogometa i prije Božića ostali bez uzbuđenja u 'ligama petice'!?

24.12.2017 u 17:42

Bionic
Reading

Od pet najjačih nogometnih liga Europe samo u Italiji se još vodi ozbiljna borba za titulu, dok Barcelona, PSG, Manchester City i Bayern grabe prema novim lakim naslovima prvaka...

Jesmo li ostali bez nogometnog uzbuđenja u 'ligama petice' i prije Božića? Ako pogledamo ljestvice pet najjačih liga Europe, čini se da jesmo.

  • +13
Primera, 17. kolo: Real M. - Barcelona Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA

Naime, Barcelona je pobjedom nad Realom uz poraze Atletica i Valencije ovog vikenda otišla na ogromnih 9 bodova prednosti ispred svih i čak 14 ispred najvećeg rivala. Malotko još vjeruje da bi moglo doći do preokreta u Primeri.

Još uvjerljiviji je Bayern s čak 11 bodova prednosti i bez pravih protivnika u Bundesligi, a isto vrijedi i za PSG koji ima 9 bodova više od konkurencije koja mu definitivno nije ravna. Najveću pak prednost ima Manchester City koji gazi sve pred sobom i s 13 bodova više od Uniteda čeka 'Boxing Day' pa Guardiola može jako zadovoljan planirati nastavak sezone.

Jedino u Italiji se još vodi žestoka borba za titulu, no i tu Juventusovi rivali polako posustaju. Romu je torinski klub sredio ovog vikenda, Inter je potonuo s dva poraza u nizu, a ostao je na životu još samo Napoli koji vodi s bodom prednosti, no u prethodnim sezonama crno-bijeli su bili nedodirljivi tijekom proljeća pa se ne može nadati pretjerano uzbudljivoj završnici ni u Seriji A.

Ako ništa, ostaje nam Liga prvaka, gdje se do posljednjeg dana sigurno neće znati pobjednik najprestižnijeg europskog natjecanja...