HIRSCHER OTVARA, IVICA 20.

Kostelićeva želja uoči Sljemena: Samo da ne uslijedi kraj...

05.01.2015 u 20:05

Bionic
Reading

Dvostruki pobjednik 'Vip Snow Queen Trophyja' Austrijanac Marcel Hirscher otvorit će prvu vožnju sedmog izdanja muškog slalom na Sljemenu koji je na rasporedu 6. siječnja s početkom u 15.05 sati, dok je druga vožnja u 18.10 sati.

Sa startnim brojem dva nastupit će njegov sunarodnjak i pobjednik prvog izdanja sljemenskog slaloma Mario Matt, a kao treći će startati Šveđanin Mattias Harging. U prvoj jakosnoj skupini su i Nijemac Fritz Dopfer s brojem četiri, Norvežanin Henrik Kristoffersen (5), Nijemac Felix Neureuther (6) i talijanski slalomaš Patrick Thaler (7).

Na četvrtom slalomu sezone, te prvoj utrci skijaša u 2015. godini nastupit će i šest hrvatskih skijaša Ivica Kostelić, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega. Kostelić će startati kao 20-ti, Zubčić ima broj 57, a zatim slijede Vidović (65), Zrnčić Dim (69), Rodeš (73) i Kolega (80).

'Bio bi zadovoljan plasmanom među 15 najboljih,' kazao je Ivica koji je na Sljemenu tri puta bio drugi, a jednom treći te dodaje: 'Nadam se kako mi ovo neće biti i posljednji nastup na Sljemenu. Ovdje sam imao nekoliko dobrih, ali i nekoliko loših rezultata. Drago mi je što sam još uvijek ovdje.'

Kostelić na prva tri slaloma ove sezone nije zabilježio dobre rezultate. U Leviju nije izborio drugu vožnju, u Areu nije završio prvu vožnju, dok je u Madonni di Campiglio bio 26.

'Dobar rezultat ovdje donio bi mi samopouzdanje za nastavak sezone,' poručio je Ivica i još jednom pozvao navijače da podrže hrvatske predstavnike i ostatak slalomske elite na zagrebačkom brdu.


Startna lista prve jakosne skupine:

1. Marcel Hirscher (Aut)
2. Mario Matt (Aut)
3. Mattias Harging (Šve)
4. Fritz Dopfer (Njem)
5. Henrik Kristoffersen (Nor)
6. Felix Neureuther (Njem)
7. Patrick Thaler (Ita)
8. Stefano Gross (Ita)
9. Andre Myhrer (Šve)
10. Markus Larsson (Šve)
11. Aleksander Korošilov (Rus)
12. Jean-Baptiste Grange (Fra)
13. Jens Byggmark (Šve)
14. Alexis Pinturault (Fra)
15. Axel Baeck (Šve)

Hrvatski predstavnici:

20. IVICA KOSTELIĆ (HRV)
57. FILIP ZUBČIĆ (HRV)
65. MATEJ VIDOVIĆ (HRV)
69. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV)
73. ISTOK RODEŠ (HRV)
80. ELIAS KOLEGA (HRV)

Prošli puta, prije dvije godine, Ivica je na Sljemenu završio na osmom mjestu